• Večeře
  • 25.12.2020

Grilovaný pstruh na bylinkách - recept pro Tefal Optigrill Elite XL

Grilovaný pstruh na bylinkách - recept pro Tefal Optigrill Elite XL
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 4 čerstvé očištěné a vykuchané pstruhy
  • 4 plátky másla
  • čerstvé bylinky (na každého pstruha 2 snítky tymiánu a 2 snítky rozmarýnu)
  • několik plátků citronu (zhruba 2 kusy na každou rybu)
  • sůl a pepř dle chuti
  • slunečnicový olej na potírání

Jak nejlépe připravit pstruha na grilu? Jednoznačně v kombinaci s máslem a bylinkami. Na stolním elektrickém grilu Tefal Optigrill Elite XL však nemusíte dělat plátky či podkovy, ugrilujte si pstruha celého. Které ingredience k tomu budete potřebovat?


Pstruh na kontaktním grilu je jednoduchou záležitostí. Celého očištěného pstruha nejprve zevnitř a zvenku osolte a opepřete. Do každého kusu vložte plátek másla, 2 kusy citronu, tymián a rozmarýn.

Rozpalte OptiGrill Elite XL, jehož grilovací plochu pomažte olejem. Na grilovací plochu položte naplněného pstruha a kontaktní gril přiklopte. Zhruba za 15 až 20 minut bude grilovaný pstruh hotový. Pstruha na talíři dozdobte plátkem citronu a čerstvými bylinkami.

Doporučené produkty

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím