• Oběd
  • 26.5.2020

Gulášová polévka - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Gulášová polévka - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

2 osoby

  • 100 g Hovězí zadní
  • 100g Brambory
  • 50g Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • Špetka Majoránka
  • 30g Sádlo
  • 0,5l Voda
  • 1 lžíce Hladká mouka
  • ½ lžíce Sladká paprika
  • 3ks Stroužek česneku
  • 2 ks Nové koření
  • Špetka Sůl

4 osoby

  • 200 g Hovězí zadní
  • 200g Brambory
  • 100g Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • Špetka Majoránka
  • 60g Sádlo
  • 1l Voda
  • 2 lžíce Hladká mouka
  • 1 lžíce Sladká paprika
  • 6ks Stroužek česneku
  • 4 ks Nové koření
  • Špetka Sůl

6 osob

  • 300 g Hovězí zadní
  • 300g Brambory
  • 150g Cibule
  • 6 ks Bobkový list
  • Špetka Majoránky
  • 90g Sádla
  • 1,5l Voda
  • 3 lžíce Hladká mouka
  • 1½ lžíce Sladká paprika
  • 9ks stroužek česneku
  • 6 ks nového koření
  • špetka soli

  1. Maso a brambory nakrájejte na malinké kostičky. 
  2. Česnek utřete s majoránkou a solí.
  3. Zapněte opékání (vlastní nastavení). 
  4. Rozpusťte sádlo. Přidejte cibuli, bobkový list a nové koření.
  5. Orestujte dozlatova. Přidejte papriku, promíchejte a přidejte maso. Osolte. Restujte.
  6. Zaprašte moukou a restujte. 
  7. Zalijte vodou a přidejte brambory.
  8. Nastavte tlakové vaření (vlastní nastavení) na 10 min.
  9. Dochuťte utřenou směsí. 
  10. Pro bezlepkovou variantu nahradíme mouku přidáním jedné brambory.

Doporučené produkty

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím