• Svačina
  • 4.8.2023

Gyros s halloumi a letní zeleninou

veg_gyros.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
4 min

Suroviny

  • 30 g červené cibule (asi čtvrtina)
  • 100 g cherry rajčat
  • 200 g okurky (asi 0,5 okurky)
  • 1 špetka soli
  • 200 g halloumi
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 špetka chilli vloček
  • 1 bio citron (kůra a šťáva)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 200 g tzatziki
  • 4 wrapy

Oloupejte a nakrájejte červenou cibuli. Cherry rajčata omyjte a nakrájejte na poloviny, nebo na čtvrtiny, pokud jsou větší. Okurku omyjte, a pokud se vám nelíbí slupka, oloupejte ji. Rozřízněte okurku podélně na polovinu. Pokud chcete, odstraňte semínka. Nakrájejte ji na proužky o tloušťce 2 mm. Dejte zeleninu do malé misky. Dochuťte solí a promíchejte. Dejte stranou.

Halloumi nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Dejte do misky a pokapejte medem, poté přidejte sušený česnek, chilli, citronovou kůru a šťávu. Promíchejte.

Před přidáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud Thermo-Signal zcela nezčervená.

Plátky halloumi opékejte na vysoké teplotě 2 minuty z každé strany. Měly by být dozlatova opečené. Posypte oreganem.

Wrapy potřete tzatziki, navrch dejte směs syrové zeleniny a plátky halloumi. Přeložte a ihned podávejte.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše