• Oběd
  • 23.1.2022

Hachis parmentier - Pastýřský koláč - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

5-27.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
36 min

Suroviny

  • 1 cibule
  • 350 g uvařené maso (zbytky)
  • 100 ml rajčatový protlak
  • 10 snítky plocholistá petržel
  • 800 g brambory
  • 0.7 l voda
  • 150 g slané máslo (+ trochu k jídlu)
  • 50 g strouhaný sýr (volitelně)
  • sůl a pepř

Cibuli oloupejte a dejte do kuchyňského robota. Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Přidejte 350 g masa, 100 ml rajčatového protlaku a 10 snítek petrželky. Nasaďte zpět víko a stiskněte 'Start'.

Pomocí stěrky dejte směs zpět do středu mísy. Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Zapékací misku vymažte máslem a vlijte do ní připravenou směs.

Vyčistěte robota.

800 g brambor oloupejte a nakrájejte na velké kostky.

Nalijte 0,7 l vody do kuchyňského robotu a vložte brambory do napařovacího košíku.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Vylijte vodu. Troubu předehřejte na 180 °C (stupeň 7).

Do kuchyňského robotu vložte uvařené brambory a 150 g másla.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Ochutnejte a upravte koření podle svého vkusu.

Kaši rozetřete na směs z masa a celé vložte do trouby na 20 až 30 minut.

Podávejte teplé.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše