• Oběd
  • 11.1.2021

Houbové rizoto se špenátem - recept pro Cook4me+

Houbové rizoto se špenátem - recept pro Cook4me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
6 min

Suroviny

  • 1 polévkovou lžíci olivového oleje
  • 150 gramů na kolečka nakrájeného pórku
  • 300 gramů rýže arborio
  • 250 gramů hub (například žampionů) nakrájených na plátky
  • 750 mililitrů zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 75 gramů čerstvého baby špenátu
  • 0,5 šálku strouhaného parmazánu na posypání

Jakou má multifunkční hrnce Cook4me+ oproti rýžovarům výhodu? Kromě skvělé rýže, si v něm dle chuti připravíte také různé druhy rizot. A to lehce a velmi rychle. Dali byste si například houbové rizoto se špenátem? Máme pro vás recept, jak si jej v multifunkčním hrnci uvařit! Dané množství je celkem pro čtyři osoby.


Postup:


  1. Připravte si všechny přísady.
  2. Na dno multifunkčního hrnce na rizoto přidejte olivový olej a zapněte funkci opékání.
  3. Na olivovém oleji opečte pórek, ke kterému následně přidejte rýži. Vše dobře promíchejte.
  4. Do multifunkčního hrnce na rýži poté dejte nakrájené houby a přilijte vývar. Opět vše promíchejte a Cook4me + uzavřete.
  5. Na displeji multifunkčního hrnce zvolte funkci tlakového vaření a rizoto takto vařte dalších 6 minut. Poté již máte hotovo.


Houbové rizoto posypte strouhaným parmazánem a podávejte s čerstvým baby špenátem. Výše uvedený recept na rizoto nemusíte vařit pouze manuálně, rovnou si jej do chytrého multifunkčního hrnce Cook4me+ uložte. Příště si tak na začátku vaření přímo na displeji vyberte uložený recept na houbové rizoto: Multifunkční hrnec vás bude při vaření rizota sám krok za krokem instruovat.

Doporučené produkty



Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.