• Oběd
  • 6.12.2024

Hovězí bulgogi - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

Hovädzie bulgogi.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 6 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 jarní cibulka, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 polévková lžíce gochujang
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 mrkev, oloupaná a nakrájená na tenké tyčinky
  • Mletý černý pepř
  • 600 g mletého hovězího masa (flank steak, svíčková)
  • 400 g vařené jasmínové rýže

KROK 1: V nádobě smíchejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, sezamová semínka, zelenou cibulku, česnek, omáčku gonchujang, rýžový ocet, mrkev a černý pepř. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.

KROK 2: Nakrájejte si hovězí maso na tenké nudličky. Do marinády přidejte mleté maso a promíchejte, aby se každý kousek obalil. Misku pevně zakryjte potravinářskou fólií nebo vhodnou pokličkou. Misku dejte do lednice a nechte 12 až 24 hodin marinovat, aby se chutě vstřebaly do masa.

KROK 3: Otevřete svůj OptiGrill na pozici grilování. Nastavte boční termostat do polohy 4. Jakmile je předehřátí dokončeno, grilujte 5 minut. Grilujte po dávkách, aby se maso dobře opeklo.

KROK 4: Horké mleté hovězí maso podávejte s vařenými rýžovými nudlemi. Můžete ozdobit extra zelenou cibulkou, sezamovými semínky nebo kapkou sójové omáčky.

TIP: Gochujang a rýžový ocet lze nalézt v asijských supermarketech nebo online. Gochujang můžete nahradit chilli vločkami a sójovou omáčkou a rýžový ocet rýžovým vínem nebo omáčkou mirin.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše