• Oběd
  • 26.5.2020

Hovězí guláš - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Hovězí guláš - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

2 osoby

  • 300 g Hovězí kližka
  • 40g Sádlo
  • 150g Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 lžíce Sladká paprika
  • 1 lžíce Rajčatový protlak
  • 4 ks Stroužek česneku
  • ½ ks Brambora
  • ½ lžičky Kmín
  • 0,3l Voda
  • Špetka Sůl, Pepř
  • 2 ks Nové koření
  • Špetka Majoránka
  • ½ ks Chilli paprička

4 osoby

  • 700 g Hovězí kližka
  • 80g Sádlo
  • 300g Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 2 lžíce Sladká paprika
  • 2 lžíce Rajčatový protlak
  • 8 ks Stroužek česneku
  • 1 ks Brambora
  • 1 lžičky Kmín
  • 0,6l Voda
  • Špetka Sůl, Pepř
  • 4 ks Nové koření
  • Špetka Majoránka
  • 1 ks Chilli paprička

6 osob

  • 1000 g Hovězí kližka
  • 100g Sádlo
  • 450g Cibule
  • 6 ks Bobkový list
  • 3 lžíce Sladká paprika
  • 3 lžíce Rajčatový protlak
  • 12 ks Stroužek česneku
  • 1½ ks Brambora
  • 1½ lžičky Kmín
  • 0,8l Voda
  • Špetka Sůl, Pepř
  • 6 ks Nové koření
  • Špetka Majoránka
  • 1½ ks Chilli paprička

  1. Maso nakrájejte na velké kusy a smíchejte s paprikou. 
  2. Cibuli nakrájejte najemno.
  3. Česnek, majoránku a pepř utřete se solí.
  4. Zvolte Opékání (vlastní nastavení).
  5. Rozpusťte sádlo. Přidejte cibuli, bobkový list, nové koření a kmín.
  6. Orestujte. 
  7. Přidejte maso s paprikou, čili papričku, osolte a opečte. 
  8. Přidejte protlak a restujte. Zalijte vodou a přidejte nastrouhanou bramboru.
  9. Nastavte tlakové vaření (vlastní nastavení) na 30 minut.
  10. Dochuťte utřenou směsí.
Recept je bez lepku a laktózy.


Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím