• Oběd
  • 23.1.2022

Hovězí ragú na paprice s rýží - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

5-2.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
11 min
Vaření
Vaření
56 min

Suroviny

  • 500 g mleté ​​hovězí maso
  • 2 polévkové lžíce řepkový olej
  • 2 cibule, rozkrojená napůl
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička sůl
  • 0,5 čajová lžička pepř
  • 2 červené a žluté papriky, nahrubo nakrájené
  • 1 malá cuketa
  • 1 sekaná rajčata, 400 g
  • 150 g rajčatové pyré
  • 40 g rajčatový protlak
  • 1 polévková lžíce sušené oregano
  • 1 čajová lžička sladká paprika mletá
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 300 ml voda
  • 200 rýže (např. basmati)
  • Nasekané čerstvé aromatické bylinky: bazalka, tymián, rozmarýn

Připojte nástavec mixéru.

Do mísy robotu přidejte olej.

Rozdělte od sebe kousky mletého masa a vložte je do mísy.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Na konci programu od sebe rozdělte kousky mletého masa pomocí stěrky.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Vyjměte mixér.

Poté přendejte mleté maso do misky a dejte ji stranou.

Do mísy mixéru dejte rozpůlenou cibuli a stroužky česneku.

Přidejte kolečka papriky a cukety, osolte a opepřete.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Připojte nástavec mixéru.

Do mísy robotu přidejte rajčata, rajčatový protlak, oregano, nasekané čerstvé aromatické bylinky, papriku, kostky vývaru, vodu a rýži.

Stěrkou krátce promíchejte.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Do mísy s rýži přidejte hovězí maso. Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Hovězí ragú ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše