• Oběd
  • 10.5.2022

Hovězí steak v curry pastě se zapečenými bramborami ve smetaně a rozmarýnu

5 (1x)
Hovězí steak v curry pastě se zapečenými bramborami ve smetaně a rozmarýnu.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
20 min
Nutriční hodnoty celého receptu
Nutriční hodnoty celého receptu
2266 kcal

Suroviny

  • 300 g hovězí steak
  • 4 lžíce olej
  • 4 lžíce vody
  • 300g Mrkev
  • 400g Brambory
  • Nať z jarní cibulky
  • 6ks stroužek česneku
  • Rozmarýn větvička
  • 250 ml smetany
  • Muškátový květ
  • Sůl
  • 100 g Máslo

Smícháme vodu s olejem, solí a s lžící curry pasty a rozmícháme metlou, připravíme marinádu, do které vložíme hovězí steak a necháme marinovat. 

Mezitím si nakrájíme mrkev na kolečka brambory na plátky vložíme do Cook4me Connect Přidáme nakrájenou nať zelené cibulky a nakrájený česnek. 

Přidáme rozmarýn, špetku muškátového květu a osolíme. 

Zalijeme smetanou a zamícháme a přidáme navrch máslo, zavřeme a zapneme vaření pod tlakem na 5 minut.

Po skončení nasadíme na hrnec Extra Crisp lid a brambory zapečeme horkým vzduchem na program 15 minut.

Steak vkládáme do grilu až když brambory dáme zapékat s Extra Crsip Lid.

Hovězí steak vložíme do Optigrillu na program Steak středně propečený crisp.

Steak nakrájíme na plátky a servírujeme se zapečenými brambory, odzobíme petrželkou.

Podrobnější informace o výživových hodnotách tohoto receptu najdete v aplikaci Kalorické Tabulky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše