• Oběd
  • 20.5.2020

Hovězí v rajské omáčce - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Hovězí v rajské omáčce - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

2 porce

  • 400 g hovězí plece
  • 75 g špeku
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel)
  • 50 g cibule
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 kuliček celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • malý kousek celé skořice (podle chuti i dva hřebíčky)
  • 2 lžíce cukru
  • 100 g rajského protlaku
  • 600 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • 40 g másla/není nutné v případě bezlaktózového stravování
  • citronová šťáva z jednoho menšího citrónu

4 porce

  • 800 g hovězí plece
  • 150 g špeku
  • 600 g kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel)
  • 100 g cibule
  • 6 kuliček nového koření
  • 8 kuliček celého pepře
  • 4 bobkové listy
  • větší kousek celé skořice (podle chuti i čtyři hřebíčky)
  • 4 lžíce cukru
  • 200 g rajského protlaku
  • 1200 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • 80 g másla/není nutné v případě bezlaktózového stravování
  • citronová šťáva z jednoho většího citrónu

6 porcí

  • 1200 g hovězí plece
  • 200 g špeku
  • 800 g kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel)
  • 150 g cibule
  • 8 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • 6 bobkové listy
  • 2 kousky celé skořice (podle chuti i šest hřebíčků)
  • 6 lžic cukru
  • 250 g rajského protlaku
  • 1800 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • 100 g másla/není nutné v případě bezlaktózového stravování
  • citronová šťáva z jednoho většího citrónu

Maso prošpikujeme částí kořenové zeleniny, důkladně osolíme a opeříme.
Hovezi v rajske omacce_OS (2).jpg
Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning a po nahřátí opečeme maso ze všech stran.
TEFAL_~4.JPG

Vyjmeme a do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou slaninu a vypečeme. Přidáme na kostky krájenou kořenovou zeleninu a cibuli.
TE722D~1.JPG
Opečeme do zlatohněda.
TE3172~1.JPG
Přidáme veškeré koření, cukr, necháme zkaramelizovat. 
Přidáme protlak. 
Zarestujeme, zalijeme vodou, vložíme maso a zaklopíme. 
Zapneme na tlakové vaření a zapneme na 1 hodinu. 
Poté maso vyjmeme a vyjmeme bobkový list. 
Rozmixujeme a dochutíme solí a citrónovou šťávou.

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím