• Oběd
  • 4.8.2025

Hovězí žebra marinovaná ve whisky a medu - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Hovězí žebra marinovaná ve whisky a medu.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
18 min

Suroviny

  • 1 hovězí žebro (1 kg)
  • 6 cl sójové omáčky
  • 6 cl whisky
  • 60 g medu
  • 1 lžíce jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička bílého pepře
  • 1 lžíce praženého sezamového oleje
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 0,5 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

KROK 1: Vložte hovězí žebro do velké skleněné nebo keramické misky a marinujte.

KROK 2: V nádobě prošlehejte sójovou omáčku s whisky, medem, zázvorem, bílým pepřem, sezamovým olejem, skořicí a muškátovým oříškem.

KROK 3: Nalijte marinádu na hovězí žebro a otočte, aby se dobře obalilo. Přikryjte a dejte na 4 hodiny do chladničky.

KROK 4: Sceďte šťávu z marinády a v malém hrnci ji na mírném ohni vařte, dokud nezhoustne.

KROK 5: Vyjměte hovězí žebro z lednice a nechte ho před vařením asi 30 minut odstát při pokojové teplotě.

KROK 6: Potřete hovězí žebro redukovanou marinádou.

KROK 7: Vložte hovězí žebro do spotřebiče s talířem. Spusťte proces vaření.

KROK 8: Vyjměte hovězí žebro a nechte ho 5 až 10 minut odpočinout přikryté alobalem.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše