• Oběd
  • 27.11.2021

Indická rýže Biryani - recept v chytrém multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+

4ee81dc8-5b84-4ab8-ad31-5a53c5d048fe.png
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
18 min
Vaření
Vaření
4 min

Suroviny

  • 200 g rýže Basmati, důkladně propláchnutá ve studené vodě
  • 1,5 špetky mletý šafrán
  • 3 lžíce indická směs koření
  • 20 g vyloupané pistácie
  • 2 lžíce podzemnicový olej
  • 200 g lilek, omytý a nakrájený na malé kostky
  • 1 ks červená cibule, oloupaná a nasekaná
  • 150 g zelené fazolky, omyté a nakrájené na třetiny
  • 100 g mražený hrášek
  • 40 g rozinky

POSTUP:

Připravte si ingredience.
image.png

Do nádoby nalijte olej.

Přidejte koření a lilek.

Restujte po dobu 5 minut.

Přidejte cibuli, zelené fazolky, rozinky a hrášek.
image.png

2 minuty povařte.

Přidejte sůl.

Odložte stranou.

Do nádoby přidejte rýži a dvojnásobné množství vody.
image.png

Přidejte šafrán.

Přidejte sůl.

Doba vaření: 5 minut.

Přidejte vařenou zeleninu a pistácie.

Zamíchejte.

Podávejte s masem nebo rybou.

DOBROU CHUŤ!
image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše