• Oběd
  • 31.1.2025

Indické bramborové placičky (Sabudana vada)

Indické bramborové placičky (Sabudana vada).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
22 min

Suroviny

  • 170 g tapiokových perel (ságo)
  • 70 cl vody
  • 1 lžička hrubé soli
  • 250 g brambor, oloupaných a uvařených
  • 1 lžička červené kari pasty (podle chuti)
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 30 g drcených arašídů
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rostlinného oleje

KROK 1: Do hrnce nasypte perly, vodu a sůl. Vařte 10 minut nebo dokud nebudou perly průsvitné. Sceďte a propláchněte čistou vodou. Dejte stranou.

KROK 2: V nádobě rozmačkejte vařené brambory vidličkou. Přidejte kari, koriandr, arašídy, sůl, olej a perly. Promíchejte stěrkou a tvarujte 50g kuličky. Mírně zploštěte, aby vznikly placičky.

KROK 3: Umístěte na tác a nechte 30 minut v lednici.

KROK 4: Placičky vložte do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.

KROK 5: Podávejte ihned.

TIP: Sabudana Vada je lahodná křupavá tapioková perlová placička, často podávaná s pikantní omáčkou a je oblíbenou svačinkou nebo postním pokrmem v indické kuchyni. Placičky můžete podávat s ovocným chutney (mango, ananas), cibulovým chutney nebo pikantním kečupem.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše