• Oběd
  • 27.11.2021

Indické zelené kari s fazolemi mungo a rýží - recept v chytrém multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+

804dc07c-17b3-4fe1-8a5b-6014b8f44dfb.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
7 min

Suroviny

  • 160 g propláchnutá rýže basmati
  • 440 ml voda
  • 1 lžička zelená kari pasta
  • 70 g mungo fazole, namočené 12 hodin
  • 1 ks oloupaná a nakrájená cibule
  • 2 ks oloupaný, očištěný a rozdrcený stroužek česneku
  • 2 lžíce mleté pistácie
  • 2 lžičky pistáciová pasta
  • sůl, pepř

POSTUP:

Připravte si přísady.
 
image.png

Vložte všechny přísady kromě pistácií do hrnce a důkladně promíchejte, aby se kari pasta a pistáciová pasta dobře smíchaly.

Příprava v tlakovém hrnci: 7 minut.

Podávejte ozdobené pistáciemi.

DOBROU CHUŤ!


POZNÁMKA:

Tento recept můžete samozřejmě také připravit se žlutou nebo červenou kari pastou. Pokud vám to čas dovolí můžete osmažit cibuli na malém množství oleje nebo ji nechat zkaramelizovat přidáním trochy cukru.
image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše