• Svačina
  • 1.3.2024

Italská velikonoční brioška (Colomba di pasqua) - horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Italská velikonoční brioška (Colomba di pasqua).jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
25 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

  • 100 ml mléka
  • 1 sáček sušeného pekařského droždí (4,6g)
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 230 g mouky
  • 5 g soli (1 lžička)
  • 15 g olivového oleje
  • 1 vejce při pokojové teplotě
  • 20 ml stařeného rumu
  • 30 g moučkového cukru
  • 30 g másla
  • 80 g kandovaných pomerančů, nakrájených
  • 80 g rozinek
  • 25 g mletých mandlí
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 vaječný bílek
  • 10 celých mandlí
  • 2 lžíce perličkového cukru

Mléko ohřejte v mikrovlnné troubě na cca 38-40°C. Dávejte pozor, aby mléko nebylo příliš horké, mohlo by to deaktivovat droždí. Droždí dejte do malé misky s mlékem a cukrem, aby se rehydratovaly. Promícháme metličkou. Nechte 5 minut odpočívat. Kvasinky by měly být rozpuštěny.

Do mísy mixéru s připojeným hákem nalijte mouku, směs mléka/cukru/droždí, vejce a vanilku. Ručně hněteme 3 minuty. Přidejte sůl a hněťte další 1 minutu, poté vmíchejte máslo, pomeranče a rozinky. Hněteme dalších 8 minut. Těsto by mělo být lepivé. Těsto necháme v míse a přikryjeme čistou utěrkou. Nechte 2 hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Těsto by mělo ztrojnásobit svůj objem.

Vyjměte těsto z mísy a položte na pomoučněnou pracovní plochu. Těsto složte tak, že vezmete konce a vytáhnete je směrem ke středu, abyste vytvořili kouli (celkem vytvořte 8 chlopní).

Dortovou formu o průměru 20 cm a výšce 6 cm vymažte máslem a moukou. Vložte kouli těsta dovnitř. Nechte 1 hodinu odpočinout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Polevu připravíme smícháním mandlového prášku, cukru a kukuřičné mouky v míse. Postupně přidávejte bílek, abyste získali lehce tekutou směs. Dejte stranou do lednice. Když je panettone hotové, sejměte víko a opatrně potřete polevou po povrchu těsta. Posypeme mandlemi a perličkovým cukrem.

Vložte dortovou formu do Easy Fry s grilovacím plechem a spusťte program DESSERT při 150 °C na 40 minut.

Nechte vychladnout, vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše