KROK 1: Ohřejte vodu v mikrovlnné troubě na teplotu mezi 38 °C a 40 °C. Dávejte pozor, aby voda nebyla příliš horká, zničila by kvasinky a kvásek by nevzešel. Droždí dejte rehydratovat ve vodě a přidejte 1 lžičku cukru. Promíchejte metličkou. Nechejte 5 minut odstát. Droždí by mělo být rozpuštěno.
KROK 2: Ve velké nádobě rozklepněte vejce. Přidejte mléko, zbytek cukru, rozpuštěné máslo a sůl. Dobře promíchejte.
KROK 3: Přidejte směs droždí do směsi vajec a mléka. Postupně vmíchejte mouku, dokud nevznikne hladké těsto.
KROK 4: Přidejte rozinky a piniové oříšky. Těsto hněťte, dokud není hladké a pružné.
KROK 5: Těsto nechejte v zakryté nádobě na teplém místě odpočívat, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
KROK 6: Plech vyložte pečicím papírem.
KROK 7: Pomocí cukrářského sáčku vytvarujte na podložku spotřebiče malé kuličky. Spusťte proces smažení.
KROK 8: Koblihy smažte dozlatova, v případě potřeby rozdělte těsto do několika dávek.
KROK 9: Vychutnejte si koblihy teplé přímo z trouby.
TIP: Tyto koblihy jsou také obvykle posypané moučkovým cukrem.
Štítky pro recepty