• Dezerty
  • 13.2.2025

Italské masopustní koblihy se sultánkami - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Italské masopustní koblihy se sultánkami.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
6 min

Suroviny

  • 1 sáček sušeného droždí (6 g)
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce teplé vody
  • 2 vejce
  • 16 cl mléka
  • 75 g krupicového cukru
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 1 špetka soli
  • 250 g hladké mouky
  • 70 g rozinek
  • 40 g piniových oříšků

KROK 1: Ohřejte vodu v mikrovlnné troubě na teplotu mezi 38 °C a 40 °C. Dávejte pozor, aby voda nebyla příliš horká, zničila by kvasinky a kvásek by nevzešel. Droždí dejte rehydratovat ve vodě a přidejte 1 lžičku cukru. Promíchejte metličkou. Nechejte 5 minut odstát. Droždí by mělo být rozpuštěno.

KROK 2: Ve velké nádobě rozklepněte vejce. Přidejte mléko, zbytek cukru, rozpuštěné máslo a sůl. Dobře promíchejte.

KROK 3: Přidejte směs droždí do směsi vajec a mléka. Postupně vmíchejte mouku, dokud nevznikne hladké těsto.

KROK 4: Přidejte rozinky a piniové oříšky. Těsto hněťte, dokud není hladké a pružné.

KROK 5: Těsto nechejte v zakryté nádobě na teplém místě odpočívat, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

KROK 6: Plech vyložte pečicím papírem.

KROK 7: Pomocí cukrářského sáčku vytvarujte na podložku spotřebiče malé kuličky. Spusťte proces smažení.

KROK 8: Koblihy smažte dozlatova, v případě potřeby rozdělte těsto do několika dávek.

KROK 9: Vychutnejte si koblihy teplé přímo z trouby.

TIP: Tyto koblihy jsou také obvykle posypané moučkovým cukrem.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše