Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nakrájejte na kostičky.
Před přidáním hnědého cukru a másla zahřejte pánev na střední teplotu a vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená.
Vařte na mírném ohni bez míchání, dokud směs nezačne karamelizovat.
Přidejte na kostičky nakrájená jablka a citronovou kůru do hrnce s karamelem. Pokud chcete, přidejte skořici a nechejte vařit 7 minut. Jablka by měla být uvařená a zároveň pevná. Nechejte je vychladit v lednici.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Smíchejte vaječný žloutek se smetanou.
Z listového těsta vykrájejte 8 čtverců 14 cm x 14 cm.
Na každý čtverec listového těsta dejte na polovinu plochy 2 lžíce jablečného kompotu, kolem dokola nechejte 1 cm volný okraj. Druhou polovinu těsta přeložte přes jablečný kompot a okraje zalepte trochou směsi žloutků a smetany. Zbytek naneste na horní část taštiček.
Poté horní část nařízněte, položte na plech a pečte 35 minut.