Zapojte sekáček.
Do mísy kuchyňského robotu vložte mouku, sůl, vodu a olej.
Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.
Těsto vyjměte z mísy a krátce propracujte rukama na pomoučeném povrchu.
Vytvořte bochánek a vložte ho do mísy.
Povrch potřete olejem, přikryjte potravinovou fólií a nechte asi 1 hodinu odstát.
Smíchejte jablka nakrájená na kostičky s citronovou šťávou a kůrou.
Poté přidejte rozinky, mleté mandle a směs cukru a skořice.
Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 170 °C, program pečení horkým vzduchem s ventilátorem.
Pomocí kuchyňské utěrky odsajte přebytečný olej z těsta.
Na pracovní plochu položte utěrku a posypte moukou.
Těsto nejprve rukou stlačte na utěrce a poté ho jemně válečkem rozválejte od středu k okrajům.
Těsto pravidelně zvedejte, obracejte a poprašujte moukou.
Zvedněte těsto oběma rukama a jemně ho položte na hřbet ruky.
Těsto dejte zpět na utěrku a vyrovnejte okraje.
Jablečnou směs rozdělte na těsto a kolem okrajů nechte mezeru.
Štrůdl stočte pomocí utěrky.
Okraje sevřete a štrůdl položte na plech spojenou stranou dolů.
Pečte na středním roštu asi 45 minut.
Ještě horký štrůdl potřete máslem.
Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty