• Dezerty
  • 31.1.2022

Jablečný štrůdl - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

11-10.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
35 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 200 g bílá mouka (typ 405)
  • 1 špetka sůl
  • 100 ml vlažná voda
  • 3 polévkové lžíce olej z vlašských ořechů
  • 600 g jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 0.5 bio citron, kůra a šťáva
  • 3 polévkové lžíce rozinky
  • 50 g mandlová mouka
  • 4 polévkové lžíce smíchaný cukr se skořicí
  • 150 g rozpuštěné máslo
  • špetka moučkový cukr

Zapojte sekáček.

Do mísy kuchyňského robotu vložte mouku, sůl, vodu a olej.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Těsto vyjměte z mísy a krátce propracujte rukama na pomoučeném povrchu.

Vytvořte bochánek a vložte ho do mísy.

Povrch potřete olejem, přikryjte potravinovou fólií a nechte asi 1 hodinu odstát.

Smíchejte jablka nakrájená na kostičky s citronovou šťávou a kůrou.

Poté přidejte rozinky, mleté ​​mandle a směs cukru a skořice.

Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 170 °C, program pečení horkým vzduchem s ventilátorem.

 Pomocí kuchyňské utěrky odsajte přebytečný olej z těsta.

Na pracovní plochu položte utěrku a posypte moukou.

Těsto nejprve rukou stlačte na utěrce a poté ho jemně válečkem rozválejte od středu k okrajům.

Těsto pravidelně zvedejte, obracejte a poprašujte moukou.

Zvedněte těsto oběma rukama a jemně ho položte na hřbet ruky.

Těsto dejte zpět na utěrku a vyrovnejte okraje.

 Jablečnou směs rozdělte na těsto a kolem okrajů nechte mezeru.

Štrůdl stočte pomocí utěrky.

Okraje sevřete a štrůdl položte na plech spojenou stranou dolů.

Pečte na středním roštu asi 45 minut.

 Ještě horký štrůdl potřete máslem.

Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše