• Dezerty
  • 2.4.2024

Jahodové eclairs ve tvaru hada - Kuchyňský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Jahodové eclairs ve tvaru hada.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
60 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 1 odpalované těsto choux (6 os.)
  • 150 g smetany 35% tuku
  • 10 g moučkového cukru
  • 50 g jahodového džemu
  • 500 g čerstvých jahod
  • 1 velká jahoda se slupkou

KROK 1: Tento recept vyžaduje základní přípravu: odpalované těsto (choux) (6 osob). Připravili jste si ho, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na odpalované těsto (choux) najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.

KROK 2: Troubu předehřejte na 180°C.

KROK 3: Plnící sáček s 10 mm tryskou naplňte choux těstem.

KROK 4: Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvarujte choux těsto do tvaru hada, vytvořte 3 prameny (2 prameny vedle sebe, pak jeden pramen nahoře uprostřed).

KROK 5: Pečte 28 minut. Nechte vychladnout na mřížce.

KROK 6: Nalijte smetanu do mísy mixéru s připojenou metlou. Zmáčkni ‚Start'. Během míchání postupně přidávejte cukr. Zkontrolujte konzistenci krému.

KROK 7: Hada podélně rozpulte. Umístěte na mísu a lžící nalijte džem do spodní části hada. Jahody nakrájejte ostrým nožem na tloušťku 2 mm odshora dolů. Jahody položte na hadovu základnu, stlačte je k sobě, abyste vytvořili vzhled hadích šupin, a poté jahody potřete polovinou krému. Na krém položte druhou část zákusku. Zalijte zbylým krémem a opakujte s jahodami. Umístěte jahodu se slupkou, abyste odhalili hlavu hada, a použijte trochu džemu, aby je držel na místě. Udělejte řezy tak, abyste vytvořili jazyk a oči.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše