Jak kuchař začátečník vykouzlil s hrncem Cook4me+ skvělé kuřecí kari
Následující příběh je důkazem toho, jak je chytrý multifunkční hrnec dobrý pomocník, a jak dokáže zachránit hladové krky v jakékoliv domácnosti. Hrnec Cook4Me+ je inspirací pro ty, kteří nechtějí u vaření strávit spoustu času na úkor krásných chvilek s rodinou.
Hrnec Cook4Me+ si nedávno na vlastní kůži vyzkoušel Jakub S. a níže se podělil o své zážitky
V kuchyni máme s Aničkou jasně rozdělené role. Jeden z nás se stará o snídaně a Anička mě pak nepřestává udivovat kreativitou, co vše dokáže vykouzlit na večeře, případně obědy. Shodou okolností nastala situace, kdy večeře zůstala na mně a vzhledem k tomu, že se večeře v mém pojetí často omezují na lahůdky, které v lednici navíc chyběly, přišel na řadu náš nový pomocník - chytrý multifunkční hrnec Cook4me+, který má v sobě zabudovaných 150 receptů. Jejich procesem vás provede od A do Z. Navíc díky tlakové uzávěře a ventilu dokáže 120 z nich uvařit pod 15 minut.
Po prvotním průzkumu, co lze z naší lednice a spížky vyždímat, přišlo následující zjištění: 0,8 kg kuřecí prsa a stehna, 500 ml smetana, 300 g čočka, 300 g cizrna, 450 g kokosové mléko, 4 cibule, 2 batáty, 3x červená kari pasta, 0,5 kg kuskus, 4 sáčky rýže, půl pytlíku penne.
Druhým krokem bylo zapnutí hrnce Cook4me+, který si vždy pípne takovým pozitivním tónem (youtuberka MOMA se s ním skamarádila na první dobrou). Na displeji se vás hrnec zeptá, co dnes budeme vařit, vzhledem k pokročilé večerní hodině a hladové přítelkyni jsem rychle přešel do sekce hlavní jídla a kolečkem projížděl názvy pokrmů, na které bych mohl mít ingredience. Zoufale jsem se blížil k poslední čtvrtině seznamu receptů, když to přišlo - Zelené kari s kuřecím masem. Následovala rychlá kontrola, zda mám všechny ingredience při vaření pro 2:
1 polévková lžíce Arašídového oleje (O tom jsem v ten moment slyšel poprvé v životě, naštěstí postačil i běžný olivový olej)
100g najemno nasekané cibule (Ještěže máme doma sekáček Tefal 5 Second chopper)
300g kuřecích prsou na kostičky (300 g pro 2, 600 g pro 4, vzhledem k tomu, že jsme doma měli dohromady asi 0,8 kg neočištěných kuřecích prsou a stehen, vyšlo z toho jídlo na dva dny)
2 pol. lžíce zelené kari pasty (A když nemáte zelenou, dejte tam červenou!)
150 ml kokosového mléka (Jako zázrakem se ve spíži zjevila jedna plechovka)
100 g nasekaných zelených fazolek (Ha, tak konečně využiju ten pytlík co máme už měsíc v mrazáku)
Pečlivě jsem si poskládal všechny suroviny a po tomto průzkumu bylo rozhodnuto, že se předvedu a navařím rovnou i na zítřejší oběd. Zpracování surovin bylo jednoduché, stačilo očistit maso a během pár sekund nasekat oloupanou cibuli. A pak už přišel na řadu multifunkční chytrý hrnec. Stačilo potvrdit začátek vaření a už si vzal celý proces do parády. Nejdřív začal s předehříváním, které trvalo jen pár desítek sekund.
Důležitá poznámka: náš Cook4me+ je jako výměnný student z Británie - přijel do Česka, ale česky se nenaučil, prodejní kusy jsou samozřejmě včetně receptů kompletně v češtině!
Pak si hrnec Cook4me+ hezky poprosil o lžíci oleje, nasypání cibule a kuřecího masa a hned úkoloval, že mám všechno dohromady 3 minuty restovat.
Následně se všechno seběhlo tak rychle, že jsem úplně zapomněl fotit, postupně jsem přidával ostatní ingredience, tedy nasekané fazolky, kari pastu a nakonec kokosové mléko. To všechno pořádně promíchat, zaklapnout a zamknout víko a během pár minut se ozvalo pípnutí signalizující dokončení vaření, vypustila se pára a po otevření víka se z hrnce linula krásná vůně kari.
Stačilo dochutit solí a pepřem a mohlo se podávat. Po zaklapnutí víka Cook4me+ mi ale došlo, že jsem při přípravě hlavního chodu úplně zapomněl na přílohu, takže jsem rychle propláchnul dva sáčky rýže a šup s nimi do kastrolu Duetto+, který má navíc širokou poklici s děrováním, se kterou je slévání vody radost - není totiž třeba nijak složitě nastavovat mezeru mezi pokličkou a kastrolem. Od dokončení programu Cook4me+ naštěstí automaticky udržoval teplotu v hrnci, takže pokrm nevychladnul. Výsledek posuďte sami:
Po vyluxování dříve plných talířů zamířily zbylé 2 porce do krabičky MasterSeal, kde přečkaly nejen noc v lednici, ale následně i cestu do práce a následné ohřívání v mikrovlnce, to všechno bez jediné kapky mimo nebo vytečení do batohu.
A jako poslední přišla na řadu samotná nádoba na vaření. Žádné odmočení nebo dávání si pozor, aby voda při umývání nenatekla do přístroje, nádoba se dá totiž jednoduše vyndat a v našem případě zamířila rovnou do myčky.
Podle řádků výše vidíte, že i vaření s Cook4me+ může být zážitek, přitom za dobu psaní a korekce tohoto článku bych s Cook4me+ zvládl uvařit další 4 plnohodnotná jídla, a to vše díky vestavěným receptům a vaření pod tlakem.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.
Vaše volba týkající se souborů cookies na blog.tefal.cz
Soubor cookie je textový soubor uložený a/nebo čtený prohlížečem uživatele na pevném disku jeho zařízení (např. počítač, smartphone), ke kterému je přiřazen název domény. Soubory cookies jsou používány pro ukládání informací a některé z nich jsou nezbytné pro správné fungování webové stránky a softwarových řešení obsažených v rámci stránek, ze kterých se skládá. Vyberte svou volbu pro každou kategorii souborů cookies. Pro potvrzení vaší volby klikněte na tlačítko „Potvrdit a pokračovat“.