• Příběhy
  • 13.11.2020

Jak kuchař začátečník vykouzlil s hrncem Cook4me+ skvělé kuřecí kari

Snadne vareni i pro kuchare zacatecniky Tefal Cook4Me.png

Následující příběh je důkazem toho, jak je chytrý multifunkční hrnec dobrý pomocník, a jak dokáže zachránit hladové krky v jakékoliv domácnosti. Hrnec Cook4Me+ je inspirací pro ty, kteří nechtějí u vaření strávit spoustu času na úkor krásných chvilek s rodinou.

Shared from Lightroom mobile.jpg
Hrnec Cook4Me+ si nedávno na vlastní kůži vyzkoušel Jakub S. a níže se podělil o své zážitky 

V kuchyni máme s Aničkou jasně rozdělené role. Jeden z nás se stará o snídaně a Anička mě pak nepřestává udivovat kreativitou, co vše dokáže vykouzlit na večeře, případně obědy. Shodou okolností nastala situace, kdy večeře zůstala na mně a vzhledem k tomu, že se večeře v mém pojetí často omezují na lahůdky, které v lednici navíc chyběly, přišel na řadu náš nový pomocník - chytrý multifunkční hrnec Cook4me+, který má v sobě zabudovaných 150 receptů. Jejich procesem vás provede od A do Z. Navíc díky tlakové uzávěře a ventilu dokáže 120 z nich uvařit pod 15 minut.

150 ulozenych receptu a vice casu pro rodinu Cook4Me Tefal.jpg
Po prvotním průzkumu, co lze z naší lednice a spížky vyždímat, přišlo následující zjištění: 0,8 kg kuřecí prsa a stehna, 500 ml smetana, 300 g čočka, 300 g cizrna, 450 g kokosové mléko, 4 cibule, 2 batáty, 3x červená kari pasta, 0,5 kg kuskus, 4 sáčky rýže, půl pytlíku penne. 

Druhým krokem bylo zapnutí hrnce Cook4me+, který si vždy pípne takovým pozitivním tónem (youtuberka MOMA se s ním skamarádila na první dobrou). Na displeji se vás hrnec zeptá, co dnes budeme vařit, vzhledem k pokročilé večerní hodině a hladové přítelkyni jsem rychle přešel do sekce hlavní jídla a kolečkem projížděl názvy pokrmů, na které bych mohl mít ingredience. Zoufale jsem se blížil k poslední čtvrtině seznamu receptů, když to přišlo - Zelené kari s kuřecím masem. Následovala rychlá kontrola, zda mám všechny ingredience při vaření pro 2:

  • 1 polévková lžíce Arašídového oleje (O tom jsem v ten moment slyšel poprvé v životě, naštěstí postačil i běžný olivový olej)
  • 100g najemno nasekané cibule (Ještěže máme doma sekáček Tefal 5 Second chopper)
  • 300g kuřecích prsou na kostičky (300 g pro 2, 600 g pro 4, vzhledem k tomu, že jsme doma měli dohromady asi 0,8 kg neočištěných kuřecích prsou a stehen, vyšlo z toho jídlo na dva dny)
  • 2 pol. lžíce zelené kari pasty (A když nemáte zelenou, dejte tam červenou!)
  • 150 ml kokosového mléka (Jako zázrakem se ve spíži zjevila jedna plechovka)
  • 100 g nasekaných zelených fazolek (Ha, tak konečně využiju ten pytlík co máme už měsíc v mrazáku)

Cook4Me Tefal - Jakub vari.jpg
Pečlivě jsem si poskládal všechny suroviny a po tomto průzkumu bylo rozhodnuto, že se předvedu a navařím rovnou i na zítřejší oběd. Zpracování surovin bylo jednoduché, stačilo očistit maso a během pár sekund nasekat oloupanou cibuli.
Cook4Me Tefal - Jakub vari 2.jpg
A pak už přišel na řadu multifunkční chytrý hrnec. Stačilo potvrdit začátek vaření a už si vzal celý proces do parády. Nejdřív začal s předehříváním, které trvalo jen pár desítek sekund.

Důležitá poznámka: náš Cook4me+ je jako výměnný student z Británie - přijel do Česka, ale česky se nenaučil, prodejní kusy jsou samozřejmě včetně receptů kompletně v češtině!
Cook4Me Tefal - Jakub vari 3.jpg
Pak si hrnec Cook4me+ hezky poprosil o lžíci oleje, nasypání cibule a kuřecího masa a hned úkoloval, že mám všechno dohromady 3 minuty restovat.

Následně se všechno seběhlo tak rychle, že jsem úplně zapomněl fotit, postupně jsem přidával ostatní ingredience, tedy nasekané fazolky, kari pastu a nakonec kokosové mléko. To všechno pořádně promíchat, zaklapnout a zamknout víko a během pár minut se ozvalo pípnutí signalizující dokončení vaření, vypustila se pára a po otevření víka se z hrnce linula krásná vůně kari.
Cook4Me Tefal - Jakub vari 4.jpg
Stačilo dochutit solí a pepřem a mohlo se podávat. Po zaklapnutí víka Cook4me+ mi ale došlo, že jsem při přípravě hlavního chodu úplně zapomněl na přílohu, takže jsem rychle propláchnul dva sáčky rýže a šup s nimi do kastrolu Duetto+, který má navíc širokou poklici s děrováním, se kterou je slévání vody radost - není totiž třeba nijak složitě nastavovat mezeru mezi pokličkou a kastrolem. Od dokončení programu Cook4me+ naštěstí automaticky udržoval teplotu v hrnci, takže pokrm nevychladnul. Výsledek posuďte sami:

Cook4Me Tefal - Jakub vari 5.jpg
Po vyluxování dříve plných talířů zamířily zbylé 2 porce do krabičky MasterSeal, kde přečkaly nejen noc v lednici, ale následně i cestu do práce a následné ohřívání v mikrovlnce, to všechno bez jediné kapky mimo nebo vytečení do batohu.

A jako poslední přišla na řadu samotná nádoba na vaření. Žádné odmočení nebo dávání si pozor, aby voda při umývání nenatekla do přístroje, nádoba se dá totiž jednoduše vyndat a v našem případě zamířila rovnou do myčky.

Cook4Me Tefal - Jakub vari 6.jpg
Podle řádků výše vidíte, že i vaření s Cook4me+ může být zážitek, přitom za dobu psaní a korekce tohoto článku bych s Cook4me+ zvládl uvařit další 4 plnohodnotná jídla, a to vše díky vestavěným receptům a vaření pod tlakem.

Vařit s Cook4me+ je jednoduché, jednotlivé kroky najdete například v článku: Připravte suroviny a nechte hrnec Cook4Me+ vařit za vás! 

Jako další recept přišlo na řadu kuře na paprice, guláš a stroganoff.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše