Jak na grilování na kontaktním grilu? Grilovačka je dnes hračka!
Grilujte bez škodlivin a obtěžujícího kouře - grilujte na Tefal Optigrill Elite! Bez námahy a vždy se spolehlivě dokonalými výsledky, ať už máte chuť na maso, ryby, zeleninu či ovoce.
S elektrickým grilem můžete grilovat ve městě na balkóně jedna báseň
Grilujte klidně v centru města! Na terase, na balkoně, ve vnitrobloku, nebo klidně v kuchyni a od sousedů namísto nadávek uslyšíte jen slastné mmmm.
Ptáte se jak grilovat krkovici, pstruha, hamburgery či panenku? S Optigrillem Elite nemůže být příprava jednodušší - sám spočítá tloušťku masa a následně ugriluje postupně na rare, medium a well done, přičemž vás vždy upozornění, aby bylo maso přesně podle vašich představ.
Jaký sýr je vhodný na grilování na elektrickém grilu
Na kontaktní gril není vhodné používat alobal, mohlo by dojít k poškození nepřilnavých plotýnek. Na grily se proto hodí sýry s tužší kůrkou a to:
kozí sýr (Skvěle se hodí například k salátům s grilovanými rajčátky)
balkánský sýr (Balsýr)
Grilování s šéfkuchařem Ondřejem Slaninou
Jak grilovat zeleninu
Co grilovat místo masa? Nejen pro vegetariány máme výběr skvělých bezmasých dobrot, které na grilu dostanou tu správnou šťávu! Ugrilujte si třeba brambory, cuketu, rajče, papriku, chřest, houby či hermelín. Žádné brikety, ale už jen chutné cukety! Mezi našimi tipy ke grilování najdete i jak správně zeleninu připravit, aby byl výsledek ještě dokonalejší. Grilování samotné pak nechejte na Optigrillu, o správné zahřátí a grilování zeleniny se postará za vás.
*************************************************************** Tip: Přejedli jste se masa a zeleniny? Zkuste grilováné ovoce! Na Optigrill Elite si ugrilujete například kolečka ananasu, měsíčky broskví, jablek, či ovocné špízy, které se parádně hodí například k palačinkám se šlehačkou nebo ke zmrzlině!
Praktické tipy ke grilování
Na závěr pro vás máme několik tipů pro skvělé výsledky a dlouhý život vašeho Optigrillu:
Maso zbytečně nemyjeme, raději otřeme či osušíme utěrkou a z lednice vytahujeme dostatečně dopředu, aby před začátkem grilování mělo ideálně pokojovou teplotu.
Počkáme, až se Optigrill nahřeje a sám nás vyzve k vložení masa, ryb či zeleniny.
Maso obracíme výhradně plastovými/pogumovanými kleštěmi (ideálně Tefal Ingenio), abychom předešli poškození nepřilnavého povrchu a aby nám ze steaku nevytekla šťáva jako po použití vidličky.
Zeleninu před položením na gril nakrájíme na proužky, aby se všechny části grilovaly rovnoměrně.
Maso necháme po dokončení grilování chvíli odpočinout.
Před grilováním maso můžeme naložit do marinády. Solíme ale až po ugrilování. Pokud bychom totiž solili před grilováním, tak maso pustí šťávu a nebude šťavnaté.
Po každém grilování řádně umyjeme obě plotýnky i nádobu na šťávu, případně je dáme rovnou do myčky. Po vychladnutí otřeme gril vlhkým hadříkem.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.