• Rady & Tipy
  • 28.2.2023

Jak se naučit rychle vařit? Použijte moderní technologie

5 (1x)
Jak se naučit rychle vařit Použijte moderní technologie.png

Jak se naučit rychle vařit? Ukážeme vám postupy a technologie, se kterými to zvládnete nejen rychle, ale také velmi chutně. Vaření si zkrátka užijete. Přinášíme jednoduché recepty pro začátečníky i tipy na spotřebiče pro ty, co neumí vařit, a chtěli by se to naučit.

Proč je užitečné naučit se vařit? Ze spousty důvodů 

Ať už jste úplný začátečník, nebo mírně pokročilý, není od věci se naučit dobře vařit. A to hned z několika důvodů. I prostřednictvím jednoduchých receptů pro začátečníky si připravíte pokrmy, na které máte zrovna chuť. Zároveň máte možnost uvařit chutné pokrmy nejen pro sebe, ale také pro svou rodinu. Pohostit rovněž můžete své kamarády či známé.

Díky domácímu vaření navíc víte, co jíte, a máte kontrolu nad všemi použitými ingrediencemi. V neposlední řadě i s vařením pro úplné začátečníky výrazně ušetříte, a to zvlášť, pokud budete vařit pro celou svou rodinu.

Speciální jídelníček - recepty vaření pro začátečníky

Dodržujete speciální jídelníček, protože jste vegetariáni, vegani nebo máte potravinové omezení ze zdravotních důvodů? V tom případě by měla být vaše motivace, jak se naučit vařit, ještě větší.

Když se naučíte vařit sami, budete mít lepší kontrolu nad svou výživou. Budete si tak vařit z ingrediencí, které jako vegetariáni nebo vegani upřednostňujete. Jestliže ze zdravotních důvodů držíte například bezlepkovou dietu nebo nízkohistaminovou dietu, díky domácímu vaření do svého jídelníčku budete moci zakomponovat pouze ty suroviny, které jsou pro vás vhodné.

Jak se naučit vařit? Vsaďte na suroviny vhodné pro začátečníky

Pokud se chcete pustit do vaření pro začátečníky, velmi záleží na výběru správných ingrediencí. Skvělou volbou jsou pro vás suroviny, které jsou běžně dostupné v obchodech a ze kterých připravíte jednoduché recepty pro začátečníky. O jaké ingredience se například jedná?

Pokud si říkáte, co vařit, když neumím vařit, základními surovinami vhodnými pro vás jsou například brambory, těstoviny, rýže, kuřecí maso, hovězí maso, sladká smetana na vaření, mléko, sýr, šunka, slanina, kořenová zelenina, špenát, brokolice, rajče, cibule, česnek, luštěniny nebo vejce. Nezapomeňte také na rostlinný olej, máslo, pepř, sůl, kmín a červenou papriku. Z těchto základních ingrediencí připravíte jednoduché a chutné recepty nejen pro dospělé, ale také pro děti.

S využitím základních surovin můžete naučit vařit i své dítě. Kdy vůbec začít učit dítě vařit? Váš potomek vám může pomáhat v kuchyni již od útlého věku. Už tříletému dítěti můžete svěřit například trhání listů salátu, krájení brambor a zeleniny jídelním nožem nebo osolení pokrmu.

Začínáme s vařením pro začátečníky: Tip, co je potřeba

Jak se naučit vařit, když to neumíte nebo patříte k úplným začátečníkům? Vyzkoušejte chytré vaření, které sází na spotřebiče nejen pro ty, co neumí vařit. V tomto směru oceníte chytrý hrnec Cook4me+ Connect od Tefalu, se kterým pro vás bude vaření opravdová hračka. Díky tomuto chytrému multifunkčnímu hrnci totiž získáte v kuchyni svého osobního asistenta, který vám bude krok za krokem radit, jak si uvařit jednoduchý a zdravý pokrm.

Chytrý hrnec Cook4me+ Connect od Tefalu má snadné a praktické ovládání, které je zárukou jednoduchého vaření. Obsahuje celkem šest režimů vaření - a to vaření v páře, tlakové vaření, pozvolné pečení, smažení, opékání a udržování teploty. V tomto multifunkčním hrnci přitom připravíte pokrm až pro šest lidí.

Tefal Cook4me+ Connect není vhodný pouze pro začátečníky nebo pro ženy či pro muže, kteří neumí vařit. Výhody tohoto přístroje oceníte i tehdy, pokud jste pracovně vytížení nebo pokud máte malé děti, a přitom si potřebujete rychle připravit chutné jídlo.

Chytré vaření s Cook4me+ Connect: Jak funguje? 

V multifunkčním hrnci Cook4me+ Connect od Tefalu najdete 150 předprogramovaných receptů, prostřednictvím kterých oblíbené a chytré pokrmy uvaříte rychle, snadno a s minimem práce. Multifunkční hrnec Cook4me+ můžete navíc spárovat přes Bluetooth se svým chytrým mobilem. Díky mobilním aplikacím “My Cook4me” nebo “Tefal” budete mít následně přístup k dalším stovkám receptů.

Prostřednictvím intuitivního digitálního rozhraní a mobilní aplikaci tak v multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+  zvládnete uvařit skutečně snadno. Jak na to? Vyberte si v aplikaci konkrétní recept a držte se krok za krokem zobrazenými instrukcemi, které vám například řeknou, který režim vaření na multifunkčním hrnci zvolit nebo které ingredience do pokrmu dodat. Že postupujete skutečně správně, vám v mobilní aplikaci ukážou také názorné fotografie ilustrující přípravu daného pokrmu. Samotné vaření v hrnci přitom nemusíte kontrolovat, vše probíhá automaticky.

Jak na jednoduché recepty pro začátečníky v multifunkčním hrnci Cook4me+ Connect? Přinášíme vám několik nápadů na vaření pro začátečníky, které stojí za vyzkoušení.

3 recepty pro chytrý hrnec Tefal Cook4Me+ Connect

Zapékané brambory - recept pro chytrý hrnec Tefal Cook4Me+ Connect

Pečené kuře s brambory - recept pro chytrý hrnec Tefal Cook4Me+ Connect

Polévka z červené čočky - recept pro chytrý hrnec Tefal Cook4Me+ Connect

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše