• Rady & Tipy
  • 11.1.2021

Jak vařit rýži a rizoto v multifunkčním hrnci Cook4me+

tefal_FB_01_21_1200x628_Cook4me+.png

Milujete rýži a nedáte dopustit ani na rizoto? V tom případě pro vás máme tip na multifunkční hrnec, který zvládne oba tyto pokrmy uvařit na výbornou. Přinášíme vám několik užitečných tipů, jak rychle a efektivně připravit rýži nebo rizoto v multifunkčním hrnci. Výsledek bude jako od profesionála!

Multifunkční hrnec a rýže: Jak to jde dohromady?

Zajímá vás, jestli je vůbec možné vařit rýži v multifunkčním hrnci? Pokud použijete chytrý multifunkční hrnec Cook4me+ od Tefalu, úspěch je zaručen. Tento šikovný pomocník do každé kuchyně s přehledem nahradí rýžovar. Jednoduše a rychle si v něm uděláte také skvělé rizoto, a to na různé způsoby. Tak proč tomuto multifunkčnímu hrnci nevyhradit v kuchyni čestné místo?

Digital-DSC_1537.png
Na druhu rýže záleží

Ať už máte rádi rýži jako přílohu, naslano nebo nasladko, multifunkční hrnec Cook4me+ si se vším poradí. Rýži v něm připravíte samostatně nebo zakomponovanou do rizot či sladkých rýžových kaší. Jaká rýže je ale do tohoto multifunkčního hrnce ideální?

Jako přílohu k masovým směsím či omáčkám použijte jasmínovou rýži, rýži basmati, rýži parboiled nebo divokou rýži. Na přípravu rizota je skvělá rýže arborio nebo rýže carnaroli. Ochucenou rýžovou kaši si v multifunkčním hrnci připravíte z klasické rýže parboiled.

Jak vařit rýži v multifunkčním hrnci

Samostatné vaření rýže v multifunkčním hrnci Cook4me+ je velmi snadná záležitost. Rýži nejprve propláchněte pod vodou a vložte do multifunkčního hrnce. Rýži následně zalijte vodou a osolte. Na 1 šálek rýže konkrétně přidejte 1,25 šálku vody.

Rýži s vodou promíchejte, multifunkční hrnec zavřete, zvolte funkci tlakového vaření a rýži takto vařte 8 minut. Při vaření rýže v multifunkčním hrnci můžete rovnou na displeji zvolit také program rýže, což je ještě jednodušší. Cook4me+ vám tak dá sám vědět, až bude rýže hotová.

Tip:V multifunkčním hrnci Cook4me+ si zvolte funkci vaření podle ingrediencí. Jestliže chcete vařit z rýže, zvolte tuto surovinu na displeji. Chytrý hrnec vám sám poradí, v jakých receptech si rýži nejlépe připravit. Nastaví vám také vhodný režim a dobu vaření.

Multifunkčni hrnec Tefal Cook4me plus.jpg
Recept: Houbové rizoto se špenátem

Multifunkčni hrnec Tefal Cook4me plus - 150 ulozenych receptu.jpg

Čištění multifunkčního hrnce je snadná záležitost

Jakým způsobem vyčistíte multifunkční hrnce Cook4me+, ve kterém jste si uvařili třeba rizoto? Jde to velmi jednoduše. Tento multifunkční hrnec na rýži totiž disponuje odnímatelnou šestilitrovou nádobou, která je vyrobená z keramického nepřilnavého povrchu. Tuto nádobu snadno umyjete jak v ruce, tak v myčce nádobí.

cisteni Multifunkčni hrnec Tefal Cook4me plus.jpg

Doporučené produkty



Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše