• Rady & Tipy
  • 30.11.2022

Jak využít tyčový mixér v kuchyni na maximum

Jak využít tyčový mixér Tefal v kuchyni na maximum.png

Inspirujte se u nás, co všechno je možné v kuchyni zvládnout se správným tyčovým mixérem. Poradíme vám, jakým způsobem můžete tento přístroj a jeho příslušenství využít na maximum.

Jaký tyčový mixér vybrat, abyste byli spokojeni

Hledáte tyčový mixér, se kterým budete v kuchyni stoprocentně spokojeni? V tom případě byste měli v prvé řadě vědět, co by měl obsahovat ideální tyčový mixér. Představíme vám proto základní kritéria, podle kterých se vyplatí tyčový mixér vybírat.

Jestliže se ptáte, jaký tyčový mixér, zaměřte se zvláště na jeho výkon, rychlost otáček, dobu nepřetržitého provozu i na jeho obsažené funkce. Také by vás měl zajímat materiál přístroje i sekáčků, délka přívodového kabelu, bezpečnost přístroje a rovněž obsažené příslušenství.

Výkon je v případě tyčového mixéru velmi důležité kritérium. Obecně platí, že čím vyšší výkon tento přístroj má, tím tvrdší suroviny zvládne zpracovat. Totéž platí i u počtu otáček za minutu - čím více otáček tyčový mixér má, tím lépe pokrm rozmělní. Při výběru nového přístroje budete extra spokojeni s tyčovým mixérem Infiny Force Pro 5v1 od Tefalu, jehož působivý výkon 1200 W zajišťuje precizní výsledky i u těch nejtvrdších surovin.

Tento tyčový mixér je vybaven exkluzivními noži Powelix Life, které nabízejí bezkonkurenční životnost. Tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 vydrží ve srovnání s tyčovými mixéry na tuzemském trhu dvakrát déle a navíc zajišťuje, že s ním můžete mixovat až o 30 procent rychleji. Může se rovněž pochlubit maximální přesností, které dosáhnete díky snadno použitelnému vícerychlostnímu startovacímu tlačítku, které vám při sekání, šlehání nebo mixování zajistí libovolnou strukturu a požadovaný výsledek.

Velkým plusem tohoto tyčového mixéru od Tefalu je jeho bohaté příslušenství, ochrana proti rozstřiku surovin i skutečnost, že jeho odnímatelné části můžete mýt v myčce nádobí.

Tipy, jak používat tyčový mixér

Ptáte se, jak funguje tyčový mixér a co všechno s ním můžete doma připravit? Tento přístroj seká a drtí, díky čemuž je skvělý třeba na sekání bylinek, zeleniny nebo cibule. Tyčový mixér dále mixuje, využijete jej tak k přípravě krémových polévek, omáček, bramborové kaše, pyré, dětských přesnídávek, kaší, smoothie, mléčných koktejlů, studených dipů nebo pest.

Na co dále použít tyčový mixér? Tento přístroj také šlehá. Je proto ideální na přípravu studených dipů, domácí majonézy, bílkového sněhu, domácí šlehačky, dortových krémů nebo krémových dezertů. Tyčový mixér zkrátka využijete na nejrůznější způsoby.

Na příslušenství tyčového mixéru záleží

Přejete si, aby byl váš tyčový mixér skutečně multifunkční? V tom případě berte ohledy také na to, aby obsahoval skutečně bohaté příslušenství. Toto kritérium splňuje tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 od Tefalu, jehož všestranné příslušenství povolí uzdu vaší kulinářské fantazii a který s přehledem nahradí šlehač nebo z části klasický stolní mixér. Na co se vyplatí nezapomenout, zařízení vždy před výměnou příslušenství odpojte ze zásuvky.

Součástí Infiny Force Pro 5v1 je odměrná nádoba o objemu 800 mililitrů, která nabízí ideální kapacitu pro každou příležitost. Tento tyčový mixér od Tefalu, který má odnímatelnou nohu, dále obsahuje bohaté příslušenství. A to sekáček, šlehací metlu, nástavec na pyré, nástavec na rozmačkání brambor na kaši, malou a velkou nádobu na sekání a také praktickou stěrku.

Co dalšího u tyčového mixéru Infiny Force Pro 5v1 uvítáte? Součástí tohoto přístroje je ochrana proti rozstřiku surovin. Při sekání, šlehání nebo mixování vaše kuchyně zůstane stále čistá, díky čemuž vám odpadne pracný úklid kuchyňské linky.  

Recept s využitím tyčového mixéru: Krémová dýňová polévka

Milujete krémové polévky? V tom případě si s pomocí tyčového mixéru Infiny Force Pro 5v1 můžete připravit krémovou dýňovou polévku, jejíž recept je rychlý, jednoduchý a zároveň chutný.

Ingredience na dýňovou polévku

●  1 dýně hokaido

●  1 kus cibule

●  50 gramů másla

●  1 kelímek smetany na vaření

●  sůl a pepř na dochucení

Příprava dýňové polévky krok za krokem

1. Cibuli oloupejte, omyjte a nasekejte nadrobno tyčovými mixérem v nádobě na sekání.

2. Do hrnce vložte máslo, na kterém nechte zesklovatět nasekanou cibuli. Poté přidejte oloupanou a vydlabanou dýni hokaido, kterou jste nakrájeli na větší kousky.

3. Cibuli s dýní nechte krátce osmahnout, poté je zalijte vodou tak, aby byly všechny kousky ponořené. Směs osolte a opepřete a vařte na mírném plamenu, dokud dýně nezměkne. A to přibližně 20 minut.

4. V momentě, kdy je dýně měkká, hrnec odstavte, přidejte smetanu na vaření a dýňovou polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Případně ji ještě dosolte. Je-li dýňová polévka stále hustá, zřeďte ji vodou a následně chvíli povařte.

5. Hotovou krémovou dýňovou polévku podávejte zakápnutou dýňovým olejem a posypanou praženými dýňovými semínky. Dozdobit ji rovněž můžete lžící zakysané smetany.

Správná péče o tyčový mixér prodlouží jeho životnost

Zajímá vás, jak pečovat o tyčový mixér, aby dlouho vydržel? Základem je, abyste jej po použití správně vyčistili. Všechny části tyčového mixéru Infiny Force Pro 5v1od Tefalu můžete vložit po použití do myčky nádobí. Ovšem s výjimkou jednotky motoru a pohonu, kterou zásadně otírejte pouze vlhkou houbičkou. Díky správné starostlivosti o tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 si můžete být jisti tím, že tento kvalitní přístroj, který zajistí perfektní výsledky ve vteřině, bude mít opravdu dlouhou životnost.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše