Cibuli oloupejte, omyjte a nasekejte nadrobno tyčovými mixérem v nádobě na sekání.
Do hrnce vložte máslo, na kterém nechte zesklovatět nasekanou cibuli.
Poté přidejte oloupanou a vydlabanou dýni hokaido, kterou jste nakrájeli na větší kousky.
Cibuli s dýní nechte krátce osmahnout, poté je zalijte vodou tak, aby byly všechny kousky ponořené. Směs osolte a opepřete a vařte na mírném plamenu, dokud dýně nezměkne.
A to přibližně 20 minut.
V momentě, kdy je dýně měkká, hrnec odstavte, přidejte smetanu na vaření a dýňovou polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Případně ji ještě dosolte.
Je-li dýňová polévka stále hustá, zřeďte ji vodou a následně chvíli povařte.
Hotovou krémovou dýňovou polévku podávejte zakápnutou dýňovým olejem a posypanou praženými dýňovými semínky.
Dozdobit ji rovněž můžete lžící zakysané smetany.
Doporučené produkty