• Oběd
  • 3.7.2023

Japonská miska s hovězím masem Gyudon

gyudon.png
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
8 min

Suroviny

  • 200 g omyté japonské rýže
  • 400 ml vody
  • 480 g Rump steaku nakrájeného na plátky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
  • 60 ml světlé sójové omáčky
  • 60 ml mirinu
  • 2 lžíce arašídového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 4 naměkko uvařená vejce
  • 2 nakrájené jarní cibulky

Připravte si ingredience.

Do nádoby přidejte vodu a rýži.

Tlakové vaření: 6 minut.

Rýži dejte stranou.

V míse smíchejte hovězí maso, česnek, zázvor, polovinu sójové omáčky a polovinu mirinu.

Rozpalte olej a osmahněte cibuli.

Přidejte hovězí maso a opékejte 2 minuty.

Přidejte zbývající sójovou omáčku a mirin.

Podávejte s rýží, vejci a jarní cibulkou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše