• Svačina
  • 13.4.2021

Játrová paštika s bylinkami - recept od @davidvkuchyni

Játrová paštika s bylinkami - recept od @davidvkuchyni
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
90 min

Suroviny

  • 300g očištěných kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250g másla
  • 3 vejce
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky rozmarýnu
  • 3 lžičky růžového pepře
  • 50ml koňaku
  • Olivový olej Chiavalon ISTRA
  • Směs rukoly a polníčku
  • Brusinky
  • Ciabatta nebo bagetka
  • Brusinky
  • Rukola a polníček
  • Citronová šťáva

Domácí paštika není žádná věda, stačí dodržet pár kroků a výsledek je zaručen. Pak už si můžete hrát s dochucením, měnit koření a zkoušet různé varianty.
 
S růžovým pepřem jako já, se zeleným pepřem, s mandlemi, brusinkami, s portským vínem atd. Kombinací je nepřeberné množství.
 
Základem je silný mixér, který vše rozmixuje do extra jemna. Já používám stolní mixér  InfinyMix+ od Tefalu a nemůžu si ho vynachválit. Je to silák, který s přehledem zvládne každou práci.
 
Já paštiky dělám vždy více, něco rozdáme, něco sním a případně přebytky zmrazím.
 
Pokud chcete kvalitní koření podívejte se na @gresik.valdemar já už jiné nepoužívám

Postup na Játrovou paštiku s bylinkami:

1. Játra očistíme.
2. Cibuli a česnek nakrájíme na hrubo.
3. Rozpálíme pánev, přidáme 2 lžíce olivového oleje a necháme na nich lehce opéct cibuli s česnekem, jen do lehounce zlatova.
4. Poté přidáme játra a opékáme další 2 minuty, poté stáhneme z plotny.
5. Rozpustíme máslo.
6. Játra s cibulí a česnekem dáme do mixéru, přidáme vejce, mletý pepř, sůl a bylinky. Důkladně rozmixujeme.
7. Poté do mixéru postupně pomalu přiléváme rozpuštěné máslo a na vysoké otáčky mixujeme.
8. Paštiku nalijeme do misek vhodných do trouby. Posypeme růžovým pepřem.
9. Dáme do pekáče, zalijeme do 2/3 výšky misek vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct na 100°C na 60 minut.
10. Po pečení necháme hodinu vychladnout.
11. Povrch zalijeme rozpuštěným máslem a dáme na další hodinu chladit.
12. Servírujeme s opečeným pečivem, brusinkami a směsi rukoly a polníčku (dochuceno olivovým olejem, solí a citronovou šťávou).

Recept od @davidvkuchyni

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.