• Oběd
  • 15.3.2022

Jehněčí hřebínek v bylinkové krustě se zeleninovým krémem a smetanovou omáčkou

Jehněčí hřebínek v bylinkové krustě se zeleninovým krémem a smetanovou omáčkou
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 800 g jehněčího hřebínku
  • Sůl
  • Pepř
  • 40 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g strouhanky
  • Hrst směsi bylinek (tymián, rozmarýn, plocholistá petrželka)

  • 150 g celeru
  • 200 g mrkve
  • 150 g kořenové petržele
  • Stonky z petrželky
  • 1,5 dcl bílého vína
  • 60 g másla
  • ½ lžičky muškátového květu
  • Sůl

  • 2 dcl smetany 33%
  • Hrst směsi bylinek (tymián, rozmarýn, plocholistá petrželka)
  • 40 g másla
  • sůl

Jehněčí hřebínek očistíme, opepříme a potřeme olejem.

Vložíme do pánve a opečeme z obou stran. 

Poté přidáme máslo a rozmáčknutý česnek. 

Maso osolíme a přelijeme máslem. 

Vložíme do trouby, odejmeme rukojeť a dopékáme asi deset minut při 120 ti stupních. 

Poté maso vyjmeme a necháme odpočinout asi tři minuty. 

Osušíme utěrkou, obalíme v krustě a nakrájíme. 

Krustu přípravíme tak, že do mixéru nasypeme strouhanku, přidáme nadrhnuté bylinky, sůl a důkladně rozmixujeme. 

Kořenovou zeleninu vložíme do mixéru, zalijeme vínem, přidáme sůl, muškátový květ a máslo.

Zapneme na program compot. 

Smetanu nalijeme do kastrůlku a necháme redukovat přibližně na jednu třetinu. 

Přidáme nasekané bylinky, sůl a zašleháme máslo.

Nakrájený jehněčí hřebínek v bylinkové krustě servírujeme na zeleninové pyré, přelijeme smetanovou omáčkou a dozdobíme čerstvými bylinkami.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.