Videorecept jehněčí hřebínek v bylinkové krustě se zeleninovým krémem a smetanovou omáčkou
Jehněčí hřebínek očistíme, opepříme a potřeme olejem.
Vložíme do pánve a opečeme z obou stran.
Poté přidáme máslo a rozmáčknutý česnek.
Maso osolíme a přelijeme máslem.
Vložíme do trouby, odejmeme rukojeť a dopékáme asi deset minut při 120 ti stupních.
Poté maso vyjmeme a necháme odpočinout asi tři minuty.
Osušíme utěrkou, obalíme v krustě a nakrájíme.
Krustu přípravíme tak, že do mixéru nasypeme strouhanku, přidáme nadrhnuté bylinky, sůl a důkladně rozmixujeme.
Kořenovou zeleninu vložíme do mixéru, zalijeme vínem, přidáme sůl, muškátový květ a máslo.
Zapneme na program compot.
Smetanu nalijeme do kastrůlku a necháme redukovat přibližně na jednu třetinu.
Přidáme nasekané bylinky, sůl a zašleháme máslo.
Nakrájený jehněčí hřebínek v bylinkové krustě servírujeme na zeleninové pyré, přelijeme smetanovou omáčkou a dozdobíme čerstvými bylinkami.