• Oběd
  • 23.1.2022

Jehněčí kari - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

5-24.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
11 min
Vaření
Vaření
61 min

Suroviny

  • 800 g jehněčí (plec bez kosti)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 60 ml olivový olej
  • 2 polévkové lžíce mleté kari (50 g)
  • 250 ml kokosové mléko
  • 200 g rajčatová omáčka
  • 300 ml drůbeží vývar
  • 50 g zelené jablko
  • sůl

Toto jídlo podávejte s rýží basmati.

Oloupejte 2 stroužky česneku a cibuli a vložte je do kuchyňského robotu s nástavcem sekáčku. Uzavřete víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 60 ml oleje a 2 polévkové lžíce kari.

Nasaďte víko a stiskněte „Start“.

800 g jehněčího masa nakrájejte na velké kousky.

Připojte mixér.

Do mísy kuchyňského robotu přidejte jehněčí maso, 250 ml kokosového mléka, 200 g rajčatové omáčky a 300 ml vývaru a dochuťte solí.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Oloupejte jablko a poté ho nakrájejte na kostičky.

Když je vaření hotové, ihned podávejte společně s kostičkami jablka.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše