• Oběd
  • 27.2.2024

Jehněčí kotlety marinované v italském koření

Jehněčí kotlety marinované v italském koření.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
8 min

Suroviny

  • 4 bobule jalovce
  • 4 kuličky bílého pepře
  • 1 jarní cibulka
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 2 lžíce bílého vína
  • 6 lžic olivového oleje
  • Kůra z 0,5 citronu
  • 1 lžička směsi italských bylinek
  • 8 jehněčích kotlet (600 g)
  • Sůl

Pomocí válečku nebo dna kastrůlku rozdrťte kuličky jalovce a pepře. Dejte je do velké mísy. Jarní cibulku nakrájejte najemno a přidejte do mísy s nasekaným česnekem. Přidejte bílé víno, olivový olej, citronovou kůru a směs italského koření. Dobře promíchejte a poté přidejte jehněčí kotlety tak, aby byly v marinádě řádně ponořené. Dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.

Otevřete svůj OptiGrill v poloze Barbecue. Nastavte boční termostat do polohy 4. Po předehřátí vložte jehněčí kotlety na gril a opékejte 4 minuty z každé strany. Kotlety rovnoměrně rozdělte mezi dvě grilovací desky, abyste zajistili rovnoměrné propečení.

Jakmile jsou kotlety opečené, naaranžujte je na talíře a ihned podávejte.

TIP: Tradičně se kořeněné jehněčí kotlety podávají s dušenými bramborami a listovým salátem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše