• Oběd
  • 23.1.2022

Jehněčí ragú s datlemi a mandlemi - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

5-52.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
0 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 60 g datle s peckou
  • 1 cibule
  • 500 g jehněčí maso, nakrájené na kostičky
  • 1 čajová lžička mletý pepř
  • celý šafrán
  • 1 tyčinky skořice
  • 35 g máslo
  • 1 čajová lžička mletá skořice
  • 2 polévkové lžíce med
  • 50 g pražené mandle
  • několik sezamových semínek

Pokud používáte datle Medjoul, není nutné je před zakomponováním do receptu namočit.

Datle bez pecky namočte do misky s vodou alespoň na 30 minut.

Do mísy kuchyňského robotu vložte 1 cibuli nakrájenou na osminky.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Přidejte 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostičky, kousek tyčinky skořice, pár snítek šafránu, 35 g másla, 1 lžičku mletého pepře a 60 g datlí. Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Až jehněčí maso změkne, přidejte 1 lžičku mleté skořice a 2 lžíce medu.

Vše promíchejte stěrkou.

Ozdobte 50 g pražených mandlí a sezamovými semínky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše