Játrová paštika s bylinkami - recept od @davidvkuchyni
Domácí paštika není žádná věda, stačí dodržet pár kroků a výsledek je zaručen. Pak už si můžete hrát s dochucením, měnit koření a zkoušet různé varianty.
S růžovým pepřem jako já, se zeleným pepřem, s mandlemi, brusinkami, s portským vínem atd. Kombinací je nepřeberné množství.
Základem je silný mixér, který vše rozmixuje do extra jemna. Já používá InfinyMix+ od @tefalcz a nemůžu si ho vynachválit. Je to silák, který s přehledem zvládne každou práci.
Já paštiky dělám vždy více, něco rozdáme, něco sním a případně přebytky zmrazím.
Pokud chcete kvalitní koření podívejte se na @gresik.valdemar já už jiné nepoužívám
_
Postup:
1. Játra očistíme.
2. Cibuli a česnek nakrájíme na hrubo.
3. Rozpálíme pánev, přidáme 2 lžíce olivového oleje a necháme na nich lehce opéct cibuli s česnekem, jen do lehounce zlatova.
4. Poté přidáme játra a opékáme další 2 minuty, poté stáhneme z plotny.
5. Rozpustíme máslo.
6. Játra s cibulí a česnekem dáme do mixéru, přidáme vejce, mletý pepř, sůl a bylinky. Důkladně rozmixujeme.
7. Poté do mixéru postupně pomalu přiléváme rozpuštěné máslo a na vysoké otáčky mixujeme.
8. Paštiku nalijeme do misek vhodných do trouby. Posypeme růžovým pepřem.
9. Dáme do pekáče, zalijeme do 2/3 výšky misek vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct na 100°C na 60 minut.
10. Po pečení necháme hodinu vychladnout.
11. Povrch zalijeme rozpuštěným máslem a dáme na další hodinu chladit.
12. Servírujeme s opečeným pečivem, brusinkami a směsi rukoly a polníčku (dochuceno olivovým olejem, solí a citronovou šťávou).
Dobrou chuť!
Doporučené produkty