• Svačina
  • 21.10.2021

Jemná játrová paštika s bylinkami - recept od @davidvkuchyni pro Tefal InfinyMix+

Jemná játrová paštika s bylinkami - recept od @davidvkuchyni pro Tefal InfinyMix+
Počet osob
Počet osob
7
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
5 min
Vaření
Vaření
70 min

Suroviny

Recept (6-8 porcí)

  • 300g očištěných kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250g másla
  • 3 vejce
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky rozmarýnu
  • 3 lžičky růžového pepře
  • 50ml koňaku
  • Olivový olej Chiavalon ISTRA
  • Směs rukoly a polníčku
  • Brusinky
  • Ciabatta nebo bagetka
  • Brusinky
  • Rukola a polníček
  • Citronová šťáva

Játrová paštika s bylinkami  - recept od @davidvkuchyni


Domácí paštika není žádná věda, stačí dodržet pár kroků a výsledek je zaručen. Pak už si můžete hrát s dochucením, měnit koření a zkoušet různé varianty.

S růžovým pepřem jako já, se zeleným pepřem, s mandlemi, brusinkami, s portským vínem atd. Kombinací je nepřeberné množství.

Základem je silný mixér, který vše rozmixuje do extra jemna. Já používá InfinyMix+ od @tefalcz a nemůžu si ho vynachválit. Je to silák, který s přehledem zvládne každou práci.

Já paštiky dělám vždy více, něco rozdáme, něco sním a případně přebytky zmrazím.

Pokud chcete kvalitní koření podívejte se na @gresik.valdemar já už jiné nepoužívám
Postup: 
1. Játra očistíme.
2. Cibuli a česnek nakrájíme na hrubo.
3. Rozpálíme pánev, přidáme 2 lžíce olivového oleje a necháme na nich lehce opéct cibuli s česnekem, jen do lehounce zlatova.
4. Poté přidáme játra a opékáme další 2 minuty, poté stáhneme z plotny.
5. Rozpustíme máslo.
6. Játra s cibulí a česnekem dáme do mixéru, přidáme vejce, mletý pepř, sůl a bylinky. Důkladně rozmixujeme.
7. Poté do mixéru postupně pomalu přiléváme rozpuštěné máslo a na vysoké otáčky mixujeme.
8. Paštiku nalijeme do misek vhodných do trouby. Posypeme růžovým pepřem.
9. Dáme do pekáče, zalijeme do 2/3 výšky misek vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct na 100°C na 60 minut.
10. Po pečení necháme hodinu vychladnout.
11. Povrch zalijeme rozpuštěným máslem a dáme na další hodinu chladit.
12. Servírujeme s opečeným pečivem, brusinkami a směsi rukoly a polníčku (dochuceno olivovým olejem, solí a citronovou šťávou).

Dobrou chuť!
image.png

recept od @davidvkuchyni


Doporučené produkty



Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.