KROK 1: Kachní filety nařízněte ostrým nožem.
KROK 2: Každý kachní filet okořeňte směsí 4 druhů koření, hnědým cukrem, solí a pepřem.
KROK 3: Vložte kachní filety do spotřebiče vybaveného podložkou. Spusťte proces pečení.
KROK 4: V polovině pečení kachní filety otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení. Dobu přípravy upravte dle své chuti a velikosti filet.
KROK 5: Zatímco se kachna peče, vymačkejte z jedné části pomeranče šťávu a druhou oloupejte a připravte segmenty (dílky pomeranče bez slupky a blány).
KROK 6: V hrnci na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte nakrájenou šalotku a restujte, dokud nebude průhledná.
KROK 7: Zalijte pomerančovou šťávou a zredukujte na polovinu. Přidejte telecí jus a omáčku duste, dokud mírně nezhoustne.
KROK 8: Přidejte tymián, sůl a pepř a vařte ještě pár minut.
KROK 9: Před podáváním vyjměte snítky tymiánu a v případě potřeby dochuťte.
KROK 10: Nakrájené kachní filety podávejte s pomerančovou omáčkou a ozdobte segmenty pomeranče.
TIP: Ujistěte se, že jste pomeranče dobře oloupali, tedy odstranili slupku i bílou blánu, díky čemuž budou segmenty s omáčkou příjemnější k jídlu. Tento pokrm můžete podávat s bramborovou kaší, zelenými fazolkami nebo glazovanou zeleninou.