• Dezerty
  • 31.1.2022

Kaštanová zmrzlina - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

5 (1x)
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
0 min
Vaření
Vaření
9 min

Suroviny

  • 450 ml vychlazená šlehačka
  • 500 g kaštanový krém
  • 200 g mascarpone
  • 50 ml mléko
  • 12   kandované kaštany
  • 10   cukrářské piškoty
  • několik marshmallow
  • 50 g čokoládové pecičky
  • 300 g hořká čokoláda
  • 300 ml šlehačka
  • 30 g máslo

Dvacet minut před podáváním vyjměte špalek z mrazáku.

Do mísy robota opatřeného mixovacím nástavcem nalijte 450 ml vychlazené šlehačky.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Šlehačku přendejte do větší mísy a odložte ji stranou, mísu robota vypláchněte.

Do mísy robota opatřeného sekáčkem nalijte 50 ml mléka, 500 g kaštanového krému a 200 g mascarpone.

Přiklopte a utěsněte víko a stiskněte tlačítko "Start".

Tuto směs vlijte do mísy se šlehačkou a stěrkou jemně promíchejte.

Marshmallow a kandované kaštany nakrájejte na kousky.

Do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem nalijte krém a náplně (marshmallow, kaštany a 50 g čokoládových peciček).

Navrch bez mezer naskládejte cukrářské piškoty a přikryjte potravinářskou fólií.

Formu vložte na půl dne do mrazáku.

Připravte čokoládovou ganache: do mísy robota opatřeného sekáčkem nalijte 300 ml šlehačky.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte 300 g nasekané čokolády.

Utěsněte víko.

Robot zapněte na 1 minutu a 30 sekund na rychlost 2 a stiskněte tlačítko "Start".

Po skončení programu přidejte 30 g másla nakrájeného na kostičky.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Směs nechte vychladnout (ideální teplota je 40-45 °C).

Vyjměte formu se zmrzlinou z mrazáku, vyklopte ji a položte na mřížku stojící na nádobě.

Zmrzlinovou roládu přelijte ganachí.

Ganache, která ze zmrzliny stekla, sesbírejte a znovu jí zmrzlinu přelijte.

Ozdobte podle svých představ (můžete ji třeba posypat cukrem).

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše