• Dezerty
  • 29.1.2022

Katalánský krém - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

10-22.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
12 min
Vaření
Vaření
18 min

Suroviny

  • 1 čerstvý pomeranč
  • 1 čerstvý citron
  • 700 ml mléko
  • 120 g cukr
  • 1 tyčinka skořice
  • 2 vejce
  • 3 žloutky
  • 30 g kukuřičný škrob (maizena)
  • hnědý cukr pro vytvoření karamelu

Pokud nemáte karamelizační žehličku, použijte flambovací pistoli nebo vložte krémy na několik minut pod gril trouby předehřáté na 250 °C.

Umyjte pomeranč a citron, poté z nich odstraňte kůru pomocí škrabky.

700 ml mléka, 60 g cukru, tyčinku skořice a kůru dejte do kuchyňského robota.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Směs sceďte přes sítko.

Opláchněte mísu kuchyňského robota a umístěte příslušenství šlehače.

Do mísy dejte 2 vejce, 3 žloutky, 30 g kukuřičného škrobu a zbylých 60 g cukru.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Po 30 sekundách přidejte otvorem ve víku směs s mlékem.

Zmáčkněte 'Start'.

Směsí naplňte 6 zapékacích mističek a dejte je na 1 hodinu do lednice.

Před podáváním posypte krémy hnědým cukrem a zkaramelizujte je pomocí karamelizační žehličky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše