• Oběd
  • 29.6.2020

Klasický domácí hamburger - recept pro elektrický gril Tefal Optigrill Elite

Large-Classique Hamburger maison 2_Classic homemade hamburger.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 250 g mletého hovězího masa
  • 50 g strouhanky (z tvrdého chleba)
  • 50 ml mléka
  • 2 vejce
  • 50 g strouhaného sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce provensálského koření
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • 4 housky na hamburgery
  • Omáčky dle chuti
  • Přílohy dle chuti

  1. Smíchejte mleté hovězí maso se strouhankou, mlékem, vejci, strouhaným sýrem, oloupanými a nasekanými stroužky česneku, provensálským kořením, solí a pepřem, dokud se směs řádně nespojí. 
  2. Poté utvořte čtyři stejně velké burgery. 
  3. Ty mírně potřete olejem a vložte do chladničky.
  4. Zapněte gril. 
  5. Zvolte program HAMBURGER podle ikony 
  6. Stiskněte tlačítko OK. 
  7. Jakmile se dokončí předehřátí, vložte připravené burgery na gril a uzavřete jej.
  8. Opékejte dle vyobrazení na displeji, dokud není pokrm propečen k vaší spokojenosti - RARE, MEDIUM, WELL DONE.
  9. Rozpůlené housky potřete omáčkami podle chuti (kečup, majonéza atd.), přidejte přílohy, které máte rádi (cibulové kroužky, salát, rajče, nakládané okurky apod.) a na každou položte jeden kousek připraveného masa.
  10. Uzavřete burgery a podávejte. 


Jakmile je maso připraveno, položte rozpůlené housky na rozpálený gril, prohřejte je a poté doplňte jednotlivé přílohy a podávejte.
Použijte strouhaný sýr dle chuti: ementál, parmezán, mozzarellu apod.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše