• Svačina
  • 1.3.2024

Koláč s vejci a špenátem - horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Koláč s vejci a špenátem.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
50 min

Suroviny

  • 2 válce lineckého těsta
  • 1 kg omytého a osušeného špenátu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 najemno nakrájená cibule
  • 2 lžíce oregana
  • 350 g ricotty
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 polévková lžíce soli
  • 4 vejce

Špenát na prkénku nakrájíme nahrubo. Ve velkém hrnci rozehřejte olej na velmi vysokou teplotu, přidejte cibuli a oregano a míchejte stěrkou po dobu 1 minuty, poté postupně přidejte špenát. Mezi každým přidáním promíchejte. Špenát vaříme na mírném ohni, dokud se všechna voda neodpaří. Dejte stranou do nádoby.

V případě potřeby ricottu sceďte. Ke špenátu přidejte ricottu, parmezán a sůl. Dobře promíchejte.

Formu o rozměrech 20 x 6 cm vymažte máslem. Umístěte kotouč těsta na dno formy, poté naneste zbytek těsta kolem okraje formy, dávejte pozor, aby se neroztrhlo. Ujistěte se, že úhel mezi dnem formy a pečivem je správný. Přebytečné pečivo nekrájejte. Formu naplňte směsí špenátu a ricotty. Pomocí polévkové lžíce vyhloubíme malé jamky, do kterých rozbijeme vejce.

Jakmile jsou syrová vejce v jamkách, položte na ně druhé pečivo a přebytečné odřízněte. Udělejte šev se dvěma těst, pak těsto vyválejte do koule uvnitř formy. Chcete-li na hosty udělat dojem, použijte zbývající pečivo k ozdobení vrchní části koláče listy nebo jinými motivy.

Plech vložte do Easy Fry s grilovacím tácem a spusťte program AIR FRY při 160 °C na 50 minut.

Necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a podáváme na talíři.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše