Špenát na prkénku nakrájíme nahrubo. Ve velkém hrnci rozehřejte olej na velmi vysokou teplotu, přidejte cibuli a oregano a míchejte stěrkou po dobu 1 minuty, poté postupně přidejte špenát. Mezi každým přidáním promíchejte. Špenát vaříme na mírném ohni, dokud se všechna voda neodpaří. Dejte stranou do nádoby.
V případě potřeby ricottu sceďte. Ke špenátu přidejte ricottu, parmezán a sůl. Dobře promíchejte.
Formu o rozměrech 20 x 6 cm vymažte máslem. Umístěte kotouč těsta na dno formy, poté naneste zbytek těsta kolem okraje formy, dávejte pozor, aby se neroztrhlo. Ujistěte se, že úhel mezi dnem formy a pečivem je správný. Přebytečné pečivo nekrájejte. Formu naplňte směsí špenátu a ricotty. Pomocí polévkové lžíce vyhloubíme malé jamky, do kterých rozbijeme vejce.
Jakmile jsou syrová vejce v jamkách, položte na ně druhé pečivo a přebytečné odřízněte. Udělejte šev se dvěma těst, pak těsto vyválejte do koule uvnitř formy. Chcete-li na hosty udělat dojem, použijte zbývající pečivo k ozdobení vrchní části koláče listy nebo jinými motivy.
Plech vložte do Easy Fry s grilovacím tácem a spusťte program AIR FRY při 160 °C na 50 minut.
Necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a podáváme na talíři.
Doporučené produkty