• Oběd
  • 26.5.2020

Koprovka - Hovězí maso v koprové omáčce - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Koprovka - Hovězí maso v koprové omáčce - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

2 osoby

  • 300 g Hovězí krk
  • ½ks Cibule
  • 40g Máslo
  • 2 lžíce Hladká mouka
  • 1 ks Citrón
  • 100 ml Smetana
  • 0,75l Voda
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Celý pepř
  • 1½ lžíce Cukr
  • ½ ks Svazek kopru
  • 2 ks Nové koření
  • Špetka Sůl

4 osoby

  • 600 g Hovězí krk
  • 1ks Cibule
  • 80g Máslo
  • 4 lžíce Hladká mouka
  • 2 ks Citrón
  • 200 ml Smetana
  • 1,2l Voda
  • 4 ks Bobkový list
  • 6 ks Celý pepř
  • 3 ½ lžíce Cukr
  • 1 ks Svazek kopru
  • 4 ks Nové koření
  • Špetka Sůl

6 osob

  • 900 g Hovězí krk
  • 1½ks Cibule
  • 120g Máslo
  • 6 lžíce Hladká mouka
  • 3 ks Citrón
  • 300 ml Smetana
  • 1,5l Voda
  • 6 ks Bobkový list
  • 9 ks Celý pepř
  • 5 lžíce Cukr
  • 1½ ks Svazek kopru
  • 6 ks Nové koření
  • Špetka Sůl

  1. Maso nakrájejte na větší kostky.
  2. Zvolte Opékání (vlastní nastavení). 
  3. Rozpusťte máslo, přidejte mouku a orestujte jíšku.
  4. Zalijte vodou a smetanou, vložte maso. 
  5. Přidejte cibuli v celku a všechno koření kromě kopru. 
  6. Osolte.
  7. Zvolte tlakové vaření (vlastní nastavení) na 40 minut. 
  8. Vyjměte cibuli a koření. Dochuťte koprem, cukrem, citr. šťávou, solí a pepřem.

Pro bezlepkovou variantu použijeme bezlepkovou mouku. Lze použít také produkty bez laktózy.

Doporučené produkty

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím