• Oběd
  • 31.1.2025

Korálově červená čočka dahl - Tefal Ingenio

Korálově červená čočka dahl.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
33 min

Suroviny

  • 2 sladké brambory
  • 1 cibule
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička kurkuma
  • 2 lžičky garam masala
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 60 cl vody
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 400 g korálově červené čočky
  • 50 cl kokosového mléka
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 lžička semínek koriandru
  • Čerstvá semínka granátového jablka

KROK 1: Batáty oloupejte a nakrájejte na 2 cm kostky. Dejte stranou. Cibuli a zázvor nakrájejte nadrobno.

KROK 2: Zahřejte pánev na střední teplotu a před opékáním počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena. Na oleji 3 minuty orestujte cibuli a zázvor. Přidejte koření, rajčatový protlak a vodu s kostkou vývaru. Přidejte čočku a batáty, promíchejte a vařte na středním plameni 20 minut.

KROK 3: Přidejte mléko a špenát, přikryjte a vařte na středním plameni 10 minut.

KROK 4: Podávejte s rýží basmati, koriandrovými semínky a čerstvými semínky granátového jablka.

TIP: Použijte kokosový olej ke zvýraznění chuti a doplňte svůj dahl domácími naany.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše