• Oběd
  • 6.12.2024

Korejská rýžová kaše - recept pro Multifunkční elektrický tlakový hrnec Tefal Cook4Me+ Touch CY912831

korejská kaše.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 100 g mrkve, nakrájené nadrobno
  • 100 g nakrájené cibule
  • 80 cl vody
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 180 g kulaté rýže (rýže na dezert nebo rizoto), 3x propláchnuté
  • 4 rozšlehaná vejce
  • Sůl, pepř
  • 4 lžíce nasekané pažitky

KROK 1: Připravte si ingredience.

KROK 2: Nakrájejte cibuli.

KROK 3: Do spotřebiče dejte sezamový olej, mrkev, cibuli a rýži.

KROK 4: Osmahněte 2 min.

KROK 5: Přidejte zbývající ingredience kromě vajec a pažitky.

KROK 6: Vařte 23 min.

KROK 7: Na konci doby vaření přidejte vejce a dobře promíchejte. Posypte pažitkou.

TIP: Kaši můžete podávat s kimchi. Upravte množství vody a dobu vaření podle značky rýže, kterou používáte. Tradičně se tato kaše vyrábí z lepkavé rýže. Tato rýže má lepivou texturu a vysoký obsah škrobu, který přispívá ke krémové konzistenci kaše. Dá se sehnat v asijských supermarketech. Alternativou je použití krátkozrnné rýže.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše