Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky.
Nakrájené brambory vložte do mísy a zalijte studenou vodou.
Odložte stranou na 30 minut.
Nechte okapat a poté je důkladně osušte utěrkou.
Vložte hranolky do Easy Fry na standardním plechu a spusťte program HRANOLKY na 15 minut. V polovině doby hranolky promíchejte.
Mezitím vložte čedar a mléko do malého hrnce. Zahřívejte na středním plameni, míchejte metličkou. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu mléka.
V malé misce prošlehejte veganskou majonézu a srirachu, dokud nebude hladká a dobře spojená.
Jakmile jsou hranolky hotové, dejte je na talíř. Posypte kimchi, nakrájenou zelenou cibulkou a sezamovými semínky.
Do malých misek dejte ochucenou majonézu a čedarovou omáčku.
Poznámka:
Kimchi je tradiční korejský pokrm vyrobený z chilli papriček a lakto-fermentované zeleniny. Dá se sehnat v asijských supermarketech. Pro tento recept můžete použít neveganské produkty: mléko, vaječné majonézy, sýry dle vlastního výběru, rokfort, reblochon nebo smetanu na vaření.