• Svačina
  • 31.1.2023

Korejské veganské hranolky s kimchi - valentýnský recept pro horkovzdušnou fritézu Tefal Easy Fry&Grill 2in1 Precision

Korean kimchi fries - valentýnský recept na Tefal pánev.jpg
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 6-8 brambor
  • 150 g strouhaného čedaru
  • 100 ml neslazeného, neochuceného rostlinného mléka
  • 3 lžičky omáčky sriracha
  • 150 g kimchi, nakrájené
  • 2-3 jarní cibulky, nakrájené
  • Veganská majonéza
  • Semínka černého sezamu

Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky.

Nakrájené brambory vložte do mísy a zalijte studenou vodou.

Odložte stranou na 30 minut.

Nechte okapat a poté je důkladně osušte utěrkou.

Vložte hranolky do Easy Fry na standardním plechu a spusťte program HRANOLKY na 15 minut. V polovině doby hranolky promíchejte.

Mezitím vložte čedar a mléko do malého hrnce. Zahřívejte na středním plameni, míchejte metličkou. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu mléka.

V malé misce prošlehejte veganskou majonézu a srirachu, dokud nebude hladká a dobře spojená.

Jakmile jsou hranolky hotové, dejte je na talíř. Posypte kimchi, nakrájenou zelenou cibulkou a sezamovými semínky.

Do malých misek dejte ochucenou majonézu a čedarovou omáčku.

Poznámka:

Kimchi je tradiční korejský pokrm vyrobený z chilli papriček a lakto-fermentované zeleniny. Dá se sehnat v asijských supermarketech. Pro tento recept můžete použít neveganské produkty: mléko, vaječné majonézy, sýry dle vlastního výběru, rokfort, reblochon nebo smetanu na vaření.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše