• Oběd
  • 20.5.2020

Kotlety na šlehačce - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

TEFAL_Cook4ME_Kotlety na slehacce_OS.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
50 min

Suroviny

2 porce

  • 2ks kotlet s kostí
  • 100 g cibule
  • 300 g brambor
  • ½ lžičku kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 150 ml 33% smetany na šlehání/rostlinné smetany
  • 30 g másla/oleje
  • 50 g tučného eidamu/bezlaktózového sýru

4 porce

  • 4 ks kotlet s kostí
  • 200 g cibule
  • 600 g brambor
  • 1 lžičku kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml 33% smetany na šlehání /rostlinné smetany
  • 50 g másla/oleje
  • 100 g tučného eidamu/bezlaktózového sýru

6 porcí

  • 6 ks kotlet s kostí
  • 300 g cibule
  • 900 g brambor
  • 1½ lžičku kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 450 ml 33% smetany na šlehání /rostlinné smetany
  • 70 g másla/oleje
  • 150 g tučného eidamu/bezlaktózového sýru

Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning a necháme rozpálit. Kotlety osolíme a opepříme. Rozpustíme máslo a maso z obou stran opečeme - funkce browning - opékání. Poté vyjmeme a do výpeku vložíme na klínky nasekanou cibulku a kmín, orestujeme do zlatova a také vyjmeme. Vypneme funkci browning - opékání. Brambory nakrájíme na plátky, promícháme se solí a smetanou a polovinu vložíme do hrnce, poklademe masem, cibulkou a druhou polovinou brambor. Zalijeme smetanou, poklademe sýrem a zaklopíme. Zvolíme program ingredience, navolíme maso, gramáž volíme celkovou všech ingrediencí a dle instrukcí zapneme na program opékání na 50 minut. 

TEFAL_~2.JPG
TEFAL_~3.JPG

Doporučené produkty

Tento recept doporučuje šéfkuchař Ondřej Slanina:

TE78D9~1.JPG
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.