Kotlety na šlehačce - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
30 min
Vaření
50 min
Suroviny
2 porce
2ks kotlet s kostí
100 g cibule
300 g brambor
½ lžičku kmínu
sůl
pepř
150 ml 33% smetany na šlehání/rostlinné smetany
30 g másla/oleje
50 g tučného eidamu/bezlaktózového sýru
4 porce
4 ks kotlet s kostí
200 g cibule
600 g brambor
1 lžičku kmínu
sůl
pepř
300 ml 33% smetany na šlehání /rostlinné smetany
50 g másla/oleje
100 g tučného eidamu/bezlaktózového sýru
6 porcí
6 ks kotlet s kostí
300 g cibule
900 g brambor
1½ lžičku kmínu
sůl
pepř
450 ml 33% smetany na šlehání /rostlinné smetany
70 g másla/oleje
150 g tučného eidamu/bezlaktózového sýru
Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning a necháme rozpálit. Kotlety osolíme a opepříme. Rozpustíme máslo a maso z obou stran opečeme - funkce browning - opékání. Poté vyjmeme a do výpeku vložíme na klínky nasekanou cibulku a kmín, orestujeme do zlatova a také vyjmeme. Vypneme funkci browning - opékání. Brambory nakrájíme na plátky, promícháme se solí a smetanou a polovinu vložíme do hrnce, poklademe masem, cibulkou a druhou polovinou brambor. Zalijeme smetanou, poklademe sýrem a zaklopíme. Zvolíme program ingredience, navolíme maso, gramáž volíme celkovou všech ingrediencí a dle instrukcí zapneme na program opékání na 50 minut.