• Oběd
  • 14.4.2025

Královský kuskus - Tefal Ingenio

Královský kuskus.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
75 min

Suroviny

  • 400 g jemného kuskusu krupice
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 kusy jehněčího krku, nakrájené na plátky
  • 2 kuřecí stehna, nakrájená na 2
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 polévková lžíce ras el hanout
  • 1 lžička kmínu
  • 0,25 lžičky šafránu nebo kurkumy
  • 100 g cizrny, den předem namočené
  • 1 plechovka oloupaných a nakrájených rajčat
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 4 klobásy merguez
  • 2 tuříny, čtvrtkované
  • 1 velká mrkev, oloupaná a nakrájená na tyčinky
  • 1 velká cuketa, nakrájená na tyčinky
  • Sůl a pepř
  • Harissa

KROK 1: Zahřejte velký hrnec o průměru 20 cm na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená, než budete ingredience opékat.

KROK 2: Přidejte 3 lžíce olivového oleje a kousky jehněčího krku a opečte ze všech stran.

KROK 3: Jakmile jsou kousky jehněčího krku opečené dozlatova, přidejte kousky kuřete a opékejte je.

KROK 4: Poté přidejte nakrájenou cibuli a opékejte 1 minutu.

KROK 5: Posypte ras el hanout, kmínem a šafránem (nebo kurkumou), poté promíchejte, aby se maso obalilo.

KROK 6: Přidejte cizrnu a plechovku drcených rajčat a zalijte vývarem, dokud nebudou všechny ingredience zakryté. Přiveďte k varu.

KROK 7: Snižte plamen, přikryjte pokličkou a vařte asi 40 minut, dokud maso nezměkne.

KROK 8: Mezitím si připravte krupici nasypáním do mělké misky. Smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, poté krupici válejte v dlaních, aby se olej rovnoměrně rozprostřel.

KROK 9: Po 40 minutách přidejte do pánve merguez klobásy, tuřín a mrkev a vařte 15 minut.

KROK 10: Když je maso a zelenina téměř uvařené, přidejte cukety, okořeňte a vařte dalších 10 minut.

KROK 11: Přidejte horký vývar do krupice, dokud nebude pokrytý. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočívat, aby krupice nabobtnala.

KROK 12: Rozdrťte krupici vidličkou nebo prsty, abyste oddělili zrna.

KROK 13: Maso a zeleninu podávejte na krupicovém lůžku zalité vývarem a ozdobené cizrnou. Podávejte s omáčkou harissa.

TIP: U vegetariánského kuskusu nahraďte maso různými druhy zeleniny, jako je paprika, lilek nebo fazole. Pro sladký, křupavý nádech můžete přidat sultánky nebo pražené mandle. Můžete přidat i čerstvý koriandr.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše