KROK 1: Zahřejte velký hrnec o průměru 20 cm na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená, než budete ingredience opékat.
KROK 2: Přidejte 3 lžíce olivového oleje a kousky jehněčího krku a opečte ze všech stran.
KROK 3: Jakmile jsou kousky jehněčího krku opečené dozlatova, přidejte kousky kuřete a opékejte je.
KROK 4: Poté přidejte nakrájenou cibuli a opékejte 1 minutu.
KROK 5: Posypte ras el hanout, kmínem a šafránem (nebo kurkumou), poté promíchejte, aby se maso obalilo.
KROK 6: Přidejte cizrnu a plechovku drcených rajčat a zalijte vývarem, dokud nebudou všechny ingredience zakryté. Přiveďte k varu.
KROK 7: Snižte plamen, přikryjte pokličkou a vařte asi 40 minut, dokud maso nezměkne.
KROK 8: Mezitím si připravte krupici nasypáním do mělké misky. Smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, poté krupici válejte v dlaních, aby se olej rovnoměrně rozprostřel.
KROK 9: Po 40 minutách přidejte do pánve merguez klobásy, tuřín a mrkev a vařte 15 minut.
KROK 10: Když je maso a zelenina téměř uvařené, přidejte cukety, okořeňte a vařte dalších 10 minut.
KROK 11: Přidejte horký vývar do krupice, dokud nebude pokrytý. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočívat, aby krupice nabobtnala.
KROK 12: Rozdrťte krupici vidličkou nebo prsty, abyste oddělili zrna.
KROK 13: Maso a zeleninu podávejte na krupicovém lůžku zalité vývarem a ozdobené cizrnou. Podávejte s omáčkou harissa.
TIP: U vegetariánského kuskusu nahraďte maso různými druhy zeleniny, jako je paprika, lilek nebo fazole. Pro sladký, křupavý nádech můžete přidat sultánky nebo pražené mandle. Můžete přidat i čerstvý koriandr.
Doporučené produkty