
KROK 1: Pomocí konečků prstů smíchejte v nádobě máslo s cukrem, moukou a vanilkovým cukrem, dokud nezískáte pískovou texturu.
KROK 2: Přidejte žloutky a svižně hněťte těsto, dokud nevznikne hladká koule. Pokud je těsto příliš suché, přidejte lžíci vody.
KROK 3: Těsto rozdělte na dvě stejné části. Do jedné z nich přidejte červené barvivo a míchejte, dokud nebude barva jednotná.
KROK 4: Obě části těsta zabalte do potravinářské fólie a nechejte 30 minut odpočinout v lednici.
KROK 5: Pomocí válečku těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše. Pomocí vykrajovátek na sušenky ve tvaru srdce vykrajujte sušenky dvou různých velikostí.
KROK 6: Zkombinujte sušenky střídáním barev malých srdcí uvnitř velkých srdcí.
KROK 7: Sušenky umístěte na pečicí papír a do spotřebiče vybaveného podložkou. Dávejte pozor, abyste je nepokládali jednu na druhou a ponechali mezi nimi dostatek prostoru.
KROK 8: Spusťte proces pečení.
KROK 9: Zopakujte postup s ostatními sušenkami.
KROK 10: Před manipulací nechejte sušenky vychladnout, neboť za tepla budou křehčí.
TIP: Pokud nemáte vykrajovátka na sušenky v různých velikostech, můžete si vytvořit jednu velikost sušenky a měnit barvy. Z tohoto receptu získáte asi třicet sušenek.


Štítky pro recepty