• Dezerty
  • 13.2.2025

Křehké sušenky ve tvaru srdce - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Křehké sušenky ve tvaru srdce.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
7 min

Suroviny

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 100 g studeného másla
  • 2 žloutky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 lžička červeného barviva

KROK 1: Pomocí konečků prstů smíchejte v nádobě máslo s cukrem, moukou a vanilkovým cukrem, dokud nezískáte pískovou texturu.

KROK 2: Přidejte žloutky a svižně hněťte těsto, dokud nevznikne hladká koule. Pokud je těsto příliš suché, přidejte lžíci vody.

KROK 3: Těsto rozdělte na dvě stejné části. Do jedné z nich přidejte červené barvivo a míchejte, dokud nebude barva jednotná.

KROK 4: Obě části těsta zabalte do potravinářské fólie a nechejte 30 minut odpočinout v lednici.

KROK 5: Pomocí válečku těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše. Pomocí vykrajovátek na sušenky ve tvaru srdce vykrajujte sušenky dvou různých velikostí.

KROK 6: Zkombinujte sušenky střídáním barev malých srdcí uvnitř velkých srdcí.

KROK 7: Sušenky umístěte na pečicí papír a do spotřebiče vybaveného podložkou. Dávejte pozor, abyste je nepokládali jednu na druhou a ponechali mezi nimi dostatek prostoru.

KROK 8: Spusťte proces pečení.

KROK 9: Zopakujte postup s ostatními sušenkami.

KROK 10: Před manipulací nechejte sušenky vychladnout, neboť za tepla budou křehčí.

TIP: Pokud nemáte vykrajovátka na sušenky v různých velikostech, můžete si vytvořit jednu velikost sušenky a měnit barvy. Z tohoto receptu získáte asi třicet sušenek.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše