• Dezerty
  • 29.4.2021

Křehké těsto jako základ pro sladké i slané koláče - recept pro Masterchef Grande QB813

1.png
Počet osob
Počet osob
20
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
60 min
Vaření
Vaření
8 min

Suroviny

Na 350g korpus:

  • 200 g mouky
  • 100 g másla
  • 5 cl vody
  • špetku soli

BUDETE POTŘEBOVAT:
 mísu a metlu na mísení:
image.png
POSTUP:
Mouku, máslo a sůl dejte do nerezové mísy.
Nasaďte metlu na mísení, víko a zapněte přístroj na 2 minuty postupně na rychlosti 1 až 3.
Poté mixujte rychlostí 2 a přidávejte vodu.
Nechte běžet ještě cca minutu, dokud se z těsta nevytvoří koule.
Zakryjte ho a před válením a pečením nechte aspoň hodinu odpočívat na chladném místě.

Tip: Na výrobu dvou 350 g korpusů zdvojnásobte množství ingrediencí a postupujte podle pokynů výše.
Naplňte svou oblíbenou náplní a pečte na 180 stupňů asi 8 minut.
Zkuste místo klasické náplně s jablky koláč i na slano - quiche.
image.png

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše