• Oběd
  • 26.5.2020

Krémová kuřecí polévka - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Krémová kuřecí polévka - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

2 osoby

  • ½ ks kuřete
  • 100 g Mrkve
  • 4 ks Celého pepře
  • 2 ks Bobkového listu
  • 1/4 lžičky Muškátového květu
  • 100 g Kořenové petržele
  • 3 ks Nového koření
  • 30 g Másla
  • 15 g Plocholisté petržele
  • 0,75l Vody
  • ½ ks Cibule
  • 100g Celere
  • Špetka soli

4 osoby

  • 1 ks Celé kuře
  • 200 g Mrkve
  • 8 ks Celého pepře
  • 4 ks Bobkového listu
  • 1/2 lžičky Muškátového květu
  • 200 g Kořenové petržele
  • 6 ks Nového koření
  • 60 g Másla
  • 30 g Plocholistá petržel
  • 1,2l Voda
  • 1 ks Cibule
  • 200g Celeru
  • Špetka soli

6 osob

  • 1 ks Celé kuře
  • 300 g Mrkve
  • 12 ks Celého pepře
  • 6 ks Bobkový list
  • 3/4 lžičky Muškátového květu
  • 300 g Kořenová petržel
  • 9 ks Nové koření
  • 90 g Máslo
  • 45 g Plocholistá petržel
  • 1,5l Voda
  • 1 ks Cibule
  • 300g Celeru
  • Špetka soli

  1. Kuře nakrájejte na čtvrtky. Kořenovou zeleninu nakrájejte na větší kusy. Cibuli nakrájejte na plátky.
  2. Nastavte Opékání (vlastní nastavení).
  3. Rozpusťte máslo. Orestujte kořenovou zeleninu a cibuli dozlatova.
  4. Přidejte kuře, opečte a zalijte vodou. 
  5. Přidejte bobkový list, koření a petržel.
  6. Zvolte tlakové vaření (vlastní nastavení) na 45 minut.
  7. Vyjměte kuře a oberte maso. 
  8. Rozmixujte obsah hrnce. 
  9. Přidejte natrhané maso, sůl a muškátový květ.

Doporučené produkty

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím