• Oběd
  • 27.11.2021

Krémové rizoto s krevetami a klementinkami - recept v chytrém multifunkčním hrnci Tefal Cook4me+

b19b1ec1-b656-46cb-9d95-d0dbc4e1b477.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
6 min

Suroviny

  • 280 g rýže na rizoto (kulatozrnná, arborio)
  • 1 ks cibule, oloupaná a jemně nasekaná
  • 560 ml zeleninový vývar (nebo rybí vývar)
  • 80 g strouhaný parmazán
  • 28 ks vyloupané ocasy syrových krevet královských (velikost 12/16)
  • 4 lžíce olivový olej
  • 6 cl whisky
  • 4 ks klementinky (připravit kůru a dílky)
  • 2 lžíce mascarpone
  • 1 lžíce hladkolistá petržel, jemně nasekaná


POSTUP:

Připravte si ingredience.
 
image.png

Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte.

Připravte si kůru a dílky klementinek.

Do nádoby nalijte polovinu oleje.

Královské krevety okořeňte.

Krevety osmahněte, 1 minutu na každé straně.

Do nádoby nalijte whisky.
image.png

Maso vyjměte.

Přidejte zbytek oleje, cibuli a rýži.

Osmahněte.

Přidejte zeleninový vývar a kůru z klementinek.
image.png

Doba vaření: 6 minut.

Zamíchejte.

Přidejte krevety a všechny zbylé ingredience.

Zamíchejte.

Podávejte.

DOBROU CHUŤ!

image.png

Doporučené produkty




Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše