• Oběd
  • 23.1.2022

Krevetové kari s kokosovým mlékem - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

6-9.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
67 min
Vaření
Vaření
13 min

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 20 g zázvor
  • 1 čajová lžička kari
  • 1 čajová lžička kurkuma
  • 2 polévkové lžíce kokosový olej
  • 400 ml kokosové mléko
  • 50 g rajčatový protlak
  • 1 polévková lžíce slaná sójová omáčka
  • 20 listy čerstvý koriandr
  • 1 čajová lžička chilli pyré
  • 500 g uvařené krevety
  • sůl

Podávejte s thajskou rýží.

Oloupanou a rozpůlenou cibuli, dva stroužky česneku a 20 g oloupaného zázvoru vložte do mísy kuchyňského robotu.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Stěrkou setřete stěny mísy.

Přidejte 2 polévkové lžíce kokosového oleje a zavřete víko bez uzávěru a stiskněte tlačítko „Start“.

Přidejte 400 ml kokosového mléka, 1 lžičku kari a kurkumy, 50 g rajčatového protlaku, 1 lžíci slané sójové omáčky, chilli pyré, lístky čerstvého koriandru a sůl.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

500 g uvařených krevet dejte do salátové mísy a zalijte omáčkou.

Promíchejte stěrkou, aby se krevety dobře obalily a marinujte 1 hodinu v chladničce.

K robotu připojte nástavec mixéru.

Krevety s omáčkou dejte zpět do mísy kuchyňského robota.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“, aby se jídlo ohřálo.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše