• Oběd
  • 2.2.2024

Krevety na kari

Krevety na kari.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
17 min

Suroviny

  • 280 g jasmínové rýže
  • 200 g cibule
  • 300 g čerstvého manga
  • 400 g syrových krevet
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 2 malé limetky
  • 1 stonek citronové trávy
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 12 g thajské žluté kari pasty
  • 400 ml nízkotučného kokosového mléka
  • Několik lístků čerstvého koriandru
  • Pár nasekaných kešu oříšků
  • 1 jarní cibulka nakrájená na tenké plátk

Přiveďte vodu v nádobě k varu. Přidejte rýži a vařte na středním plameni po dobu uvedenou na obalu. Sceďte, dejte stranou a udržujte v teple.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Mango oloupejte a nakrájejte na 1cm kostky. Krevety opláchněte a oloupejte. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Vymačkejte šťávu z 1 limetky. Druhou limetku rozpulte a tyto 2 poloviny nakrájejte na tenké plátky. Stonek citronové trávy nakrájejte na velké kousky.

Rozehřejte 25cm pánev na středním plameni a před přidáním surovin vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená. Na oleji restujte cibuli, citronovou trávu a zázvor asi 3 minuty. Přidejte kari pastu a kokosové mléko. Nechejte vařit asi 3 minuty.

Rozmixujte pomocí ručního mixéru nebo klasického mixéru. Omáčku přeceďte přes sítko nebo jemné sítko, dokud nebude zcela hladká.

Vraťte omáčku do nádoby a přidejte krevety a limetkovou šťávu. Nechejte 2 minuty opékat. Krevety by měly být růžové. Na konci přidejte na kostičky nakrájené mango.

Posypte lístky čerstvého koriandru, kešu oříšky a jarní cibulkou. Podávejte s plátky limetky a rýží.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše