Kroupové rizoto s houbami - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
25 min
Suroviny
2 porce
150 g ječných krup č. 10, předem namočených, propláchnutých
3 stroužky česneku
1 šalotka
125 g čerstvých hub
30 ml olivového leje
5 cl bílého vína bílého vína
1 lžičku drceného kmínu
hrst sušených hub, předem namočených
300 ml kuřecího vývaru
20 g másla na zjemnění/není nutné v případě bezlaktózového stravování
20 g parmazánu/není nutné v případě bezlaktózového stravování
mletý pepř
sůl
4 porce
300 g ječných krup č. 10, předem namočených, propláchnutých
6 stroužků česneku
2 šalotky
250 g čerstvých hub
50 ml olivového leje
10 cl bílého vína bílého vína
2 lžičky drceného kmínu
2 hrsti sušených hub, předem namočených
500 ml kuřecího vývaru
40 g másla na zjemnění/není nutné v případě bezlaktózového stravování
40 g parmazánu/není nutné v případě bezlaktózového stravování
mletý pepř
sůl
6 porcí
450 g ječných krup č. 10, předem namočených, propláchnutých
9 stroužků česneku
3 šalotky
350 g čerstvých hub
80 ml olivového leje
15 cl bílého vína bílého vína
3 lžičky drceného kmínu
3 hrsti sušených hub, předem namočených
700 ml kuřecího vývaru
60 g másla na zjemnění/není nutné v případě bezlaktózového stravování
60 g parmazánu/není nutné případě bezlaktózového stravování
mletý pepř
sůl
Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning a po nahřátí osmahneme šalotku nakrájenou na kostičky na oleji dosklovata.
Přidáme kmín, nasekaný česnek, nakrájené houby a zarestujeme. Přidáme namočené houby i s nálevem.Přidáme kroupy a zalijeme vývarem a vínem. Osolíme a zaklopíme.Zapneme na tlakové vaření na 25 minut. Dochutíme solí, pepřem a přidáme na zjemnění máslo a vmícháme strouhaný parmazán.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.