• Oběd
  • 20.5.2020

Kroupové rizoto s houbami - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Kroupové rizoto s houbami - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

2 porce

  • 150 g ječných krup č. 10, předem namočených, propláchnutých
  • 3 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 125 g čerstvých hub
  • 30 ml olivového leje
  • 5 cl bílého vína bílého vína
  • 1 lžičku drceného kmínu
  • hrst sušených hub, předem namočených
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 20 g másla na zjemnění/není nutné v případě bezlaktózového stravování
  • 20 g parmazánu/není nutné v případě bezlaktózového stravování
  • mletý pepř
  • sůl

4 porce

  • 300 g ječných krup č. 10, předem namočených, propláchnutých
  • 6 stroužků česneku
  • 2 šalotky
  • 250 g čerstvých hub
  • 50 ml olivového leje
  • 10 cl bílého vína bílého vína
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 2 hrsti sušených hub, předem namočených
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 40 g másla na zjemnění/není nutné v případě bezlaktózového stravování
  • 40 g parmazánu/není nutné v případě bezlaktózového stravování
  • mletý pepř
  • sůl

6 porcí

  • 450 g ječných krup č. 10, předem namočených, propláchnutých
  • 9 stroužků česneku
  • 3 šalotky
  • 350 g čerstvých hub
  • 80 ml olivového leje
  • 15 cl bílého vína bílého vína
  • 3 lžičky drceného kmínu
  • 3 hrsti sušených hub, předem namočených
  • 700 ml kuřecího vývaru
  • 60 g másla na zjemnění/není nutné v případě bezlaktózového stravování
  • 60 g parmazánu/není nutné případě bezlaktózového stravování
  • mletý pepř
  • sůl

Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning a po nahřátí osmahneme šalotku nakrájenou na kostičky na oleji dosklovata.
TEFAL_Cook4ME_Kroupove rizoto_OS.jpg
Přidáme kmín, nasekaný česnek, nakrájené houby a zarestujeme.
TEFAL_Cook4ME_Kroupove rizoto_OS (7).jpg
Přidáme namočené houby i s nálevem.Přidáme kroupy a zalijeme vývarem a vínem. Osolíme a zaklopíme.Zapneme na tlakové vaření na 25 minut.
TEFAL_Cook4ME_Kroupove rizoto_OS (4).jpg

Dochutíme solí, pepřem a přidáme na zjemnění máslo a vmícháme strouhaný parmazán.

Doporučené produkty

Tento recept doporučuje šéfkuchař Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím